Bravčová pečeň pečená v čepci

jokin - fotkajokin, 17. júna 2012
Bravčová pečeň pečená v čepci
Foto: jokin

Keď som u mäsiara zbadal, že predávajú čepiec bola moja voľba čo variť vyriešená. Hneď sa my v ústach a mysli vybavila chuť takto pečenej pečienky z čias keď sme si ešte chovali prasce a toto bolo jedno z prvých jedál ktoré nám dievčence ponúkli.

4-5
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
150 g
1 KL
1 KL
1 KL
1 PL
1.5 kg
1 KL
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečienku nakrájame na menšie kusy, posypeme rascou, korením a cesnakom, zavinieme do čepca.

    Bravčová pečeň pečená v čepci - obrázok 1
  2. 2

    Čepiec odrežeme až po zabalení.

    Bravčová pečeň pečená v čepci - obrázok 2
  3. 3

    Pečienku dáme do prostriedku vymasteného plechu, naokolo dáme nakrájané zemiaky ktoré posypeme rascou dáme do trúby a upečieme. Solíme až po upečení.

    Bravčová pečeň pečená v čepci - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Vnútornosti, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu

margaretka28
My ked zabíjame, tak dávame do čepca (my to voláme závoj) panenku plnenú klobáskovým mäsom,ale aj toto môže byť dobré,niekedy skúsim.Nevedela som že sa to dá kúpiť aj u mäsiara.
evusik
výborné... čepiec mám v mrazáku, my sme to volali závoj a balila sa do nej sviečková a klobáskové mäso ... tvoj recept určite vyskúšam, pre mňa prudko jedlé .-)