Foto: jokin
Keď som u mäsiara zbadal, že predávajú čepiec bola moja voľba čo variť vyriešená. Hneď sa my v ústach a mysli vybavila chuť takto Zobraziť celý popisKeď som u mäsiara zbadal, že predávajú čepiec bola moja voľba čo variť vyriešená. Hneď sa my v ústach a mysli vybavila chuť takto pečenej pečienky z čias keď sme si ešte chovali prasce a toto bolo jedno z prvých jedál ktoré nám dievčence ponúkli.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pečienku nakrájame na menšie kusy, posypeme rascou, korením a cesnakom, zavinieme do čepca.
-
2
Čepiec odrežeme až po zabalení.
-
3
Pečienku dáme do prostriedku vymasteného plechu, naokolo dáme nakrájané zemiaky ktoré posypeme rascou dáme do trúby a upečieme. Solíme až po upečení.
Diskusia k receptu