Moje halászlé

johny46 - fotkajohny46, 9. decembra 2010

Už som jedol mnoho halaszlé,dokonca aj z rybacej konzervy či zo zavináčov a toto je moj recept, ktorý robím už veľmi dlho a má stále pozitívne hodnotenia , tak sa oň s vami podelím.

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryby očistíme , umyjeme a dáme variť spolu s koreninami. Ošúpané zemiaky nakrájame na malé kocky. Zhruba 1x1 cm .Cibuľu si nakrájame na drobno a speníme na oleji.Pridáme červenú papriku a zemiaky.Trochu osmahneme ,osolíme,okoreníme,podlejeme vodou a udusíme. Najlepšie je podliať vývarom z rýb ktorý sa nám uvaril.

  2. 2

    Ryby vyberieme,vzniknutý vývar precedíme. Vychladnuté ryby vykostíme aby sme pri jedle nemali žiadne rušivé momenty. Z uvarených zemiakov si odoberieme polovicu ,pridáme k precedenému rybaciemu vývaru.Zbytok zemiakov , čo nám zostal v hrnci popučíme a rozmixujeme na kašu aj s vývarom v ktorom sa varili.Toto použijeme na zahustenie.

  3. 3

    Do hrnca s vývarom a zemiakmi pridáme vykostené rybacie mäsko,rybací bujon,zemiakový mix a necháme prejsť varom.Krátko pred koncom pridáme pretlačený cesnak a ochutíme. Kto sa nechce hrať s vykosťovaním, môže použiť aj morské ryby,alebo pangasa.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tento recept mi je sympatický, jednoduchý spôsob, použila by som filety bez kostí, lebo vykosťovať a babrať sa s tým by sa mi nechcelo.
Na halászlé je asi toľko receptov ako na našu kapustnicu. Robievam z viacerých druhov rýb, aspoň dva-tri na jednu polievku, jeden z nich je vždy kapor. Z kapra nakrájam podkovičky, ktoré varím zvlášť v osolenej vode s korením. Zvyšok kapra a ostatné ryby vložím do hrnca, v ktorom som na tuku a na cibuli a paprike podusila koreňovú zeleninu, podlejem, osolím a okorením. Uvarené prepasírujem cez sito, kosti ostanú na ňom. Pri servírovaní si každý položí do taniera mleté feferóny v soli (kto si ako trúfa), potom na tanier položím podkovičku kapra a zalejem polievkou.
používateľ nemá avatar
dry
Ak tomu hovoríš "Halászlé" tak tam zemiaky nemajú čo hladať. Prečítal som veľa receptov na pravé halászlé ale zemiaky v tom nikde neboli. To čo varíš sa volá rybacia polievka, do ktorej si môžeš pridať čo chceš, ešte aj kôpor, lebo už iba ten tam chýba.