Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane

tinna333 - fotkatinna333, 18. mája 2012
Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane
Foto: tinna333

Takto to u nas raz vzniklo a odvtedy sa to casto opakuje :))

30 minút
príprava
45+25 minút
na 160 °C

Suroviny

6 kusov
200 g
1 kus
10 g
100 g
200 ml
100 g
Na marinadu kuracich stehien:
3 polievkove lyzice
2 kavove lyzicky
1 kavova lyzicka
1 polievkova lyzica
Dalej potrebujeme:
2 polievkove lyzice
2 polievkove lyzice
1/2 kavovej lyzicky
1 kavova lyzicka




Postup

  1. 1

    Kuracie stehna si pripravime tak ze si vrchne stehno vykostime, nie je to vobec zlozite - nozikom si popri kosti oddelujeme maso az sa dostaneme ku ´´klbu´´ kde sa spaja vrchne stehno so spodnym a jednoducho kost zlomime - vznikne nam tak kapsa ktoru neskor budeme plnit, no teraz si kuracie stehna dame do marinady den predtym ak vsak nestihneme staci aj hodinka - dve co uz :)

  2. 2

    mozeme piest v plechu alebo sklenenej miske ktoru si vymastime maslom, cibulku si nakrajame na pasiky a poukladame na spodok misy.

    Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si zmes z olivoveho oleja, sezamovych semiacok, soli a petrzlenovej vnate

    Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane - obrázok 3
  4. 4

    v tejto zmesi si pomiesame nakrajane sampinony

    Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane - obrázok 4
  5. 5

    Sampinonmi si teraz plnime maso, nebojte sa poriadne do plna kapsa sa nemusi uzavtiet len ju pridrzte a polozte do misy - ked sa maso upecie sampinony budu drzat pekne vo vnutry. Tu si mozete pozriet celkom v lavo ako vyzera prazdna vykostena kapsa z vrchneho stehna.

    Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane - obrázok 5
  6. 6

    Ked si naplnime vsteky stehna a dame ich do misy a ostanu nam este zvyse sampinony iba ich na kraj pridame do misy. Pecieme v rure na 160 stupnov 45 min. zakryte alobalom

    Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane - obrázok 6
  7. 7

    Mezicasom si ale pripravime smotanovu omacku - 200 ml smotany na slahanie si zohrejeme na panvici a rozpustime si v nej syr karicku.

    Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane - obrázok 7
  8. 8

    Po 45 min. vytiahneme maso z rury (ak nechceme mat omacku velmi mastnu tak si zlejeme cast vypeku - ja ho ale nechavam nam to mastne velmi chuti) a smotanovou stavou ho zalejeme a na vrch kuracich stehien dame nastruhanu nivu - pecieme tak dalsich 25 min. do chrumkava. Hotovo :)) Vynikajuuuuuce :))

    Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane - obrázok 8
  9. 9

    Takto sa tie stehna vykostuju.. fotku som ukradla z varechy od Evusik dufam ze to nevadiiii :) Ja som svoje zabudla sfotit.

    Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane - obrázok 9

Diskusia k receptu

hubata
Fajn receptík, musí to byť veľmi dobré a naplniť sa dá aj inou plnkou, komu-aká chutí. Má to peknú štruktúru, podarilo sa ti aj pekné foto a vtipný komentárik. Si šikulka @Tina 333.
modrykamen
Takto robiť kuracinu nepoznám, ale recept stojí za to. Určite odskúšam.
tinna333
Ani ja som este taky recept na internete nenasla, je tu toho sice kopu a rozne variacie ale toto nepoznam .. proste sme to nejak s manzelom spolu vyspekulovali :D - vsetky nase oblubene chute a je to teda vynikajuuuce!! :)
rulik
nedávno som robil podobne prsia a aby sa mi nerozpadli tak som ich poskrúcal do jamiek čo sú na plechu na maffiny,nič nevytieklo a ani sa nerozpadlo
eviana
Wou... takto som stehná ešte nepripravovala a veľmi sa mi tento spôsob popačuje... veľmi chválim, vyzerá to naozaj veľmi chutne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia