Foto: sracz
Do našej kuchyne „zavítala“ inovácia v podobe pomaly variaceho elektrického hrnca s keramickou vložkou (Krockpot). V jednoduchosti je krása, „aj chlapi majú svoje dni“! Zobraziť celý popisDo našej kuchyne „zavítala“ inovácia v podobe pomaly variaceho elektrického hrnca s keramickou vložkou (Krockpot). V jednoduchosti je krása, „aj chlapi majú svoje dni“! Tak by som mohol nazvať tento rcp, ktorého vôňa a chuť vo finálnej podobe, patria k najviac žiadaným a zároveň najúžasnejším. Technológia naozaj pre „momentálne zaostalých“. Okolo 22,00 hodiny všetko naložíte do „vaničky“ hrnca, nastavíte režim varenia i čas a pokojne si ľahnete k svojemu proťajšku. Ráno sa zobudíte už na hotové!
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
73,7 g v prášku |
|
1 KL sušený |
|
200-250 ml mrazený |
|
10-12 ks baby |
|
1-1,2 kg červené |
|
2-3 PL jemný |
|
500-600 ml (alebo vývar) |
|
2-2,5 kg bez kože |
|
1 ČL |
|
1 KL Szeged |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Keď som si všetko, vrátane „Krockpot_u“ pripravil ku ruke, na kuchyňskom pulte vznikla takáto „colage“. Uznávam, toto jedlo patrí skôr k „zimušným“, ale chute i chúťky pani, ktorá ma vedľa seba strpí, však musím rešpektovať. Bez ohľadu na ročné obdobie i dennú dobu. Výhodou je, že to mám všetko v jednom hrnci. Takže som pripravil „Der eine schweine Eintopf alias Pork in the Krockot“. Takto zdôvodňujem svoje varenie ja. Ale moja milovaná babička, lady Ann, by tento postup zaradila do svojej kategórie LG „Lenivá Gazdiná“. Uznávala iba klasiku, korunovanú tradičnou technológiou, krok za krokom (step by step).
-
2
Na dno keramickej vložky hrnca som vysypal vrecúško cibuľovej polievky v prášku. Ak ho práve nemám, uvarím si „litrík“ domácej „cibuľačky“ a vtedy nemusím podlievať vodou. Pridal KL sušeného cesnaku, mrazený hrášok, celé kúsky karotky, pokrájané červené zemiaky aj s kožou, dobré 2 PL jemného kečupu, všetko zalial 2 hrnčekami vlažnej vody, opatrne premiešal, ochutnal, podľa potreby dosolil...
-
3
...a vložil kus bravčového stehna, ktorého slaninu som nadrezal asi do 10 mm hĺbky, posypal ju drvenou rascou a mletou štípľavou paprikou,
-
4
prikryl patričnou pokrievkou (súčasť hrnca), nastavil režim „Low“ (pomalé varenie, podľa mojeho slovníka „buľkokotanie“), čas na 8,00 hodín a išiel spať.
-
5
Nuž a začínajúci sa deň nás privítal už s hotovou voňavou dobrotou; slanina síce nie je chrumkavá, no rozotretá na „burkovčiaku“ chleba a s kolieskami červenej cibule, alebo so zelenou cibuľkou, chutí prenáramne dobre.
-
6
Toto je naša „mňam_mňam“ prvá porcia so zeleninou, na ochutnanie.
-
7
Ak si pripravíte dobre ocesnakovanú špenátovú omáčku, môžete plátky bravčového stehna servírovať aj takto na špenátovaných špagetách.
-
8
Nuž a takto to má najradšej moje krajšie a lepšie JA, teda pani, u ktorej mi je dovolené bývať. Na krajci domáceho chleba, s pikantným „kvašákom“, na drevenej podložke alias „denku“. Počas celého roka (24/7/52/12/364÷5) Vám želáme dobrú chuť!
pomalý hrniec a miesto manžela teba..
tú sviňu už zoženiem..
no..ale aj my máme-čo sme pred rokmi nemali:
miesto akčnosti sme už pribrzdeno pomalí..:-)
Ja mam tento PH, po kupe bol aktivne vyuzivany, no casom ako vsetky " novinky bez ktorych som nemohla byt" :-) je odlozeny a zabera miesto.
www.bionaire.sk/pomaly-a-multifunkcny-hrniec-5-6l-crock...
Aj ked ma Tvoj recept laka, asi v nom nebudem varit, vraj dobre, ale ruru a klasiku nemozno zrovnathovori moja polovicka:-)
Tvoje recepty su vsak inspirativne a rada pozriem ajpekne foto.
v pomalom hrnci mozes bez problemov spravit rillettes napriklad aj podla tu uvedeneho receptu
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
ja som robila aj kacacie aj husacie rillettes, podliala som bielym vinkom,
robievame v nom aj domacu bravcovu mast, zemlovku a mnoho inych dobrot, o ktorych pise aj @jozka2 ,
oplati sa investovat do tohoto vyborneho domaceho pomocnika, varenie je bez namahy, miesania, prihorenia, vykypenia...
v horucich letnych dnoch si hrniec neviem vynachvalit ☺