Bravčovina z jedného hrnca fotorecept

sracz - fotkasracz, 21. júna 2016
Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept)
Foto: sracz

Do našej kuchyne „zavítala“ inovácia v podobe pomaly variaceho elektrického hrnca s keramickou vložkou (Krockpot). V jednoduchosti je krása, „aj chlapi majú svoje dni“! Zobraziť celý popisDo našej kuchyne „zavítala“ inovácia v podobe pomaly variaceho elektrického hrnca s keramickou vložkou (Krockpot). V jednoduchosti je krása, „aj chlapi majú svoje dni“! Tak by som mohol nazvať tento rcp, ktorého vôňa a chuť vo finálnej podobe, patria k najviac žiadaným a zároveň najúžasnejším. Technológia naozaj pre „momentálne zaostalých“. Okolo 22,00 hodiny všetko naložíte do „vaničky“ hrnca, nastavíte režim varenia i čas a pokojne si ľahnete k svojemu proťajšku. Ráno sa zobudíte už na hotové!

10-12
porcií
12-15 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Suroviny

73,7 g v prášku
1 KL sušený
200-250 ml mrazený
10-12 ks baby
1-1,2 kg červené
2-3 PL jemný
500-600 ml (alebo vývar)
2-2,5 kg bez kože
1 ČL
1 KL Szeged
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Keď som si všetko, vrátane „Krockpot_u“ pripravil ku ruke, na kuchyňskom pulte vznikla takáto „colage“. Uznávam, toto jedlo patrí skôr k „zimušným“, ale chute i chúťky pani, ktorá ma vedľa seba strpí, však musím rešpektovať. Bez ohľadu na ročné obdobie i dennú dobu. Výhodou je, že to mám všetko v jednom hrnci. Takže som pripravil „Der eine schweine Eintopf alias Pork in the Krockot“. Takto zdôvodňujem svoje varenie ja. Ale moja milovaná babička, lady Ann, by tento postup zaradila do svojej kategórie LG „Lenivá Gazdiná“. Uznávala iba klasiku, korunovanú tradičnou technológiou, krok za krokom (step by step).

    Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno keramickej vložky hrnca som vysypal vrecúško cibuľovej polievky v prášku. Ak ho práve nemám, uvarím si „litrík“ domácej „cibuľačky“ a vtedy nemusím podlievať vodou. Pridal KL sušeného cesnaku, mrazený hrášok, celé kúsky karotky, pokrájané červené zemiaky aj s kožou, dobré 2 PL jemného kečupu, všetko zalial 2 hrnčekami vlažnej vody, opatrne premiešal, ochutnal, podľa potreby dosolil...

    Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a vložil kus bravčového stehna, ktorého slaninu som nadrezal asi do 10 mm hĺbky, posypal ju drvenou rascou a mletou štípľavou paprikou,

    Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    prikryl patričnou pokrievkou (súčasť hrnca), nastavil režim „Low“ (pomalé varenie, podľa mojeho slovníka „buľkokotanie“), čas na 8,00 hodín a išiel spať.

    Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nuž a začínajúci sa deň nás privítal už s hotovou voňavou dobrotou; slanina síce nie je chrumkavá, no rozotretá na „burkovčiaku“ chleba a s kolieskami červenej cibule, alebo so zelenou cibuľkou, chutí prenáramne dobre.

    Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Toto je naša „mňam_mňam“ prvá porcia so zeleninou, na ochutnanie.

    Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak si pripravíte dobre ocesnakovanú špenátovú omáčku, môžete plátky bravčového stehna servírovať aj takto na špenátovaných špagetách.

    Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nuž a takto to má najradšej moje krajšie a lepšie JA, teda pani, u ktorej mi je dovolené bývať. Na krajci domáceho chleba, s pikantným „kvašákom“, na drevenej podložke alias „denku“. Počas celého roka (24/7/52/12/364÷5) Vám želáme dobrú chuť!

    Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

torticka
Bodaj by Ti trištvrtinka nedovolila u nej byvat, ked tak chutnučko vies varit. Ach jaj. Ale ten hrniec je dobry. Blizia sa vianoce, asi musim jemne načrtnut jeziskovi, co mi ma dat pod stromcek.
radost
ach jaj..viem,čo mi treba..
pomalý hrniec a miesto manžela teba..
tú sviňu už zoženiem..
no..ale aj my máme-čo sme pred rokmi nemali:
miesto akčnosti sme už pribrzdeno pomalí..:-)
kecemis
Dobre a chutne sa vari na juh od nasich koncin. Slow cooker pouzivam pomerne casto tiez. Je to vyhodne. Rano to tam "nahadzem", zapnem na desat hodin a po navrate zo zamestnania obed cerstvo cakajuci na nas. Srdecne pozdravujem.
kimlo
Skvelá inšpirácia Feri, tiež už dlhšie rozmýšľam nad týmto hrncom, asi už začnem konať... za recept 5*
jozka2
Hrniec tohoto typu vyuzivam pomerne dlho.Pred rokmi jednoduchy nasla som ho vyhodeny-novy a ako spravna slovac- vsetko sa nam zide som ho vyskusala,no co povedat vynikajuco sa v nom vari,nedam dopustit na varenie huspeniny ci polievky,preto pred par rokmi k nemu pribudol podobny ako tvoj-vacsi,kde varim plnenu kapustu.Bez problemu nalozim rano a na obed uz je jedlo na stole.
bembo
si mi narobil chute.krásny recept.verím že sa stane medzi tými čoho vyprobujú obľúbený.rozmýšľal som,že v pomalom hrnci by sa dal pripraviť aj Rillettes,ktorý tiež plánujem vyskúšať.teraz si mi veru nasadil chrobáka do hlavy.dávam Ti *****
45678
Dobre a chutne vyzerajuce papanicko:-)
Ja mam tento PH, po kupe bol aktivne vyuzivany, no casom ako vsetky " novinky bez ktorych som nemohla byt" :-) je odlozeny a zabera miesto.
 www.bionaire.sk/pomaly-a-multifunkcny-hrniec-5-6l-crock...

Aj ked ma Tvoj recept laka, asi v nom nebudem varit, vraj dobre, ale ruru a klasiku nemozno zrovnathovori moja polovicka:-)
Tvoje recepty su vsak inspirativne a rada pozriem ajpekne foto.
klukodvody
Tak příteli a kamaráde vzdálený. Zase jsi se pochlapil a přidal pěkné jídlo a dokonce varianty s čím to jíst. Já půjdu do obojího, ale nevím, jestli se přesvědčím na ten pomalý hrnec. Budu nervózní z toho co to dělá. A neodsuzujte mně za to je to otázka zvyku. Já si musím s tím jídlem povídat a kontrolovat a nedovedu si představit že dám jídlo do hrnce a jdu třeba na 10 hodin pryč. Vždyť mu tu beze mně bude smutno. Ale vypadá to luxusně a moc se mně to líbí. A Tebe příteli a celou Tvoji rodinu srdečně zdravíme.
nadia56
@Bembo (22.6.2016 14:08)

v pomalom hrnci mozes bez problemov spravit rillettes napriklad aj podla tu uvedeneho receptu

 diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...


ja som robila aj kacacie aj husacie rillettes, podliala som bielym vinkom,
robievame v nom aj domacu bravcovu mast, zemlovku a mnoho inych dobrot, o ktorych pise aj @jozka2 ,
oplati sa investovat do tohoto vyborneho domaceho pomocnika, varenie je bez namahy, miesania, prihorenia, vykypenia...
v horucich letnych dnoch si hrniec neviem vynachvalit ☺
patroveckypitrs
Takéto dobroty by som si hneď dal. Brnkol si mi s týmto jedlom na moju strunu. Kamarát toto sa dá len plne hodnotiť a hrniec si aj ja isto kúpim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia