Hovädzia sviečková na omáčke z husacej pečene
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
Foto: Marek Velček
porcie
na 80 °C
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovú odblaníme, očistíme, osolíme, okoreníme, jemne prelejeme olejom a necháme odstáť asi 24 hodín. Dáme na plech a dáme piecť do rúry na 80 °C 80 minút.
- 2
Príprava omáčky: Husaciu pečeň odblaníme, zbavíme žíl a dáme do jemne rozohriateho kastróla. Zarestujeme, keď pustí tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a zarestujeme. Pridáme hladkú múku, podlejeme vývarom, pridáme základnú hnedú omáčku a osolíme. Varíme asi 20 minút, rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko.
- 3
Dochutíme a necháme na teple. Hovädziu sviečkovú po upečení sprudka opečieme na panvici, aby chytilila peknú farbu. Pri podávaní sviečkovú nakrájame na úhľadné plátky, podlejeme omáčkou z husacej pečene a servírujeme.
- 4
Náš tip: Vhodnou prílohou sú restované zemiaky s cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu