Praženica s droždím

lenkac - fotkalenkac, 6. novembra 2012
Praženica s droždím
Foto: lenkac

Vhodné na večeru. U nás vždy zabodujem :)

1-2
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
3 strúčiky
1 lyžica
3/4 z kocky
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle (aj troška oleja, ak je potrebné) si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na strednom ohni ich karamelizujeme (cesnakom som nešetrila).

  2. 2

    Keď je základ hotový, pridáme droždie. Keď je droždie roztopené, pridáme horčicu, soľ a čerstvo pomleté korenie.

  3. 3

    Posledný krok je pridanie vajíčok. Smažíme, kým praženica nie je podľa našej predstavy (hustota).

  4. 4

    Na ozdobenie som použila na tenučko nakrájanú anglickú slaninku, ktorú som položila ešte na horúcu praženicu. Prílohou akékoľvek pečivko.

  5. 5

    Niekedy pridávam aj bylinky (podľa nálady).

  6. 6

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Milujem praženicu s droždím, na prípravu mi stačí maslo, cibuľa, droždie vajcia, štipka soli. Celá kuchyňa zavonia ako keby som pražila dubáky (a tie by som nejedla, huby nemám rada).
ozaj je to dobrotka...ja ju robím jednoduchšie-len tuk + cibuľa + droždie + vajíčko + soľ...
aj náš psík sa zalizuje..tomu robím bez cibule..

Pridaj komentár k receptu: