Praženica s droždím

lenkac - fotkalenkac, 6. novembra 2012
Praženica s droždím
Foto: lenkac

Vhodné na večeru. U nás vždy zabodujem :)

1-2
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
3 strúčiky
1 lyžica
3/4 z kocky
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle (aj troška oleja, ak je potrebné) si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na strednom ohni ich karamelizujeme (cesnakom som nešetrila).

  2. 2

    Keď je základ hotový, pridáme droždie. Keď je droždie roztopené, pridáme horčicu, soľ a čerstvo pomleté korenie.

  3. 3

    Posledný krok je pridanie vajíčok. Smažíme, kým praženica nie je podľa našej predstavy (hustota).

  4. 4

    Na ozdobenie som použila na tenučko nakrájanú anglickú slaninku, ktorú som položila ešte na horúcu praženicu. Prílohou akékoľvek pečivko.

  5. 5

    Niekedy pridávam aj bylinky (podľa nálady).

  6. 6

    Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Raňajky, Večera, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dakujem za receptik uz viem co urobim v sobotu na ranajky....ukladam do KK
Milujem praženicu s droždím, na prípravu mi stačí maslo, cibuľa, droždie vajcia, štipka soli. Celá kuchyňa zavonia ako keby som pražila dubáky (a tie by som nejedla, huby nemám rada).