Ryby - hoky v cestíčku

dvorka - fotkadvorka, 13. mája 2012
Ryby - hoky v cestíčku
Foto: dvorka

Ryby sú vraj zdravé a tak ich pripravujem veľmi často a dnes som skúsila prvý krát aj vyprážané v cestíčku.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 dl
200 g




Postup

  1. 1

    Polorozmrazené hoky alebo aj iné ryby posolím a ak sú väčšie kúsky, prekrojím na polovicu. Múku nasypem do misky. V hrnčeku si rozhabarkujem vajce so soľou, korením a paprikou, pridám mlieko a vezmem si z misky asi 3 lyžice múky. Poriadne rozhabarkujem. Cestíčko by malo byť o niečo hustejšie ako na palacinky. Vylejem ho do druhej misky.

  2. 2

    Na panvici rozohrejem olej a na minimálnom plameni opražím rybky, ktoré si najskôr obalím v múke a potom ponorím do cestíčka. Každú stranu opekám asi 8 minút. Uložím na papierový obrúsok.

    Ryby - hoky v cestíčku - obrázok 2
  3. 3

    Ešte pred obaľovaním rýb si zapnem rúru na 250°C, očistím zemiaky, umyjem a nakrájam na plátky. Uložím na plech s papierom na pečenie, trocha pokvapkám olejom a premiešam, zemiačky rozložím rovnomerne na plech. Okorením mletou rascou, prípadne aj červenou paprikou. NESOLÍM. Pečiem na spodnom rošte 25 minút. Rybky podávam s pečenými zemiakmi a čerstvou nakrájanou alebo strúhanou zeleninou.

    Ryby - hoky v cestíčku - obrázok 3

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Pekný recept. Aj keď ja preferujem recepty na ryby s čo najmenším počtom ingrediencií.
modrykamen
No a ja som dnes robil v klasickom trojobale, hoci som tiež uvažoval o cestíčku, ale som nevedel ako to bude chutiť. Teraz vidím, že som urobil chybu, lebo keď už niečo vyprážané, tak radšej v cestíčku.
nika60
Hoky je veľmi dobrá ryba mali sme ju v piatok ale v trojobale nabudúce môže byť aj inak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia