Foto: dvorka
Ryby sú vraj zdravé a tak ich pripravujem veľmi často a dnes som skúsila prvý krát aj vyprážané v cestíčku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Polorozmrazené hoky alebo aj iné ryby posolím a ak sú väčšie kúsky, prekrojím na polovicu. Múku nasypem do misky. V hrnčeku si rozhabarkujem vajce so soľou, korením a paprikou, pridám mlieko a vezmem si z misky asi 3 lyžice múky. Poriadne rozhabarkujem. Cestíčko by malo byť o niečo hustejšie ako na palacinky. Vylejem ho do druhej misky.
- 2
Na panvici rozohrejem olej a na minimálnom plameni opražím rybky, ktoré si najskôr obalím v múke a potom ponorím do cestíčka. Každú stranu opekám asi 8 minút. Uložím na papierový obrúsok.
- 3
Ešte pred obaľovaním rýb si zapnem rúru na 250°C, očistím zemiaky, umyjem a nakrájam na plátky. Uložím na plech s papierom na pečenie, trocha pokvapkám olejom a premiešam, zemiačky rozložím rovnomerne na plech. Okorením mletou rascou, prípadne aj červenou paprikou. NESOLÍM. Pečiem na spodnom rošte 25 minút. Rybky podávam s pečenými zemiakmi a čerstvou nakrájanou alebo strúhanou zeleninou.
- 2
Diskusia k receptu