Zapekaná brokolica s mandličkami
Z mojich casopisovych vystrizkov, urobila som si z nich taku riadnu kucharsku knihu, velmi rada sa...
Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné...
Sézamové pečené zemiaky
Rúru predhrejeme na 200°, zemiaky obielime a nastrúhame(alebo nakrájame) na tenké plátky. Olej zmiešame so...
Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...
Česnek na másle
Pelici česneku rozebereme na stroužky a neloupané vaříme ve vodě cca 15 minut.
Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...
Čatní po Slovensky RADULIENKE
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky...
Tekvicovo-gaštanová polievka
Je sezóna tekvičiek, ktoré neodmysliteľne patria k jeseni a pre mňa sa tak isto neodmysliteľne s...
Moja letná večera
Mala som chuť na niečo iné a zo zopár receptov som si poskladala ten svoj :)
Pečené chvosty homára s romain šalátom
Na slávnostný obed som tentoraz pripravil jedlo finančne „náročnešie“. No veď ale peniaze si hen do...
Krém zo stonkového zeleru s cícerom na masle
Ulietam si na veciach ktorých sa ľudia na Slovensku boja. Jedia ich prinajlepšom občas ale nekombinujú...
Cestoviny so špenátom
Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...
Šalátová polievka s kôprom zo zaváraného šalátu
Tento rok som mala veľa krásneho šalátu, tak som zavárala niečo aj na zimu. viem,...
Vitamínový šalát
Kapustu a cibuľu nakrájame nadrobno. Cviklu uvaríme a nastrúhame nahrubo.
Papriková nátierka
Pôvodný recept je z časopisu Vlasta, ktorý pravidelne kupovala moja bývalá kolegyňa a mňa pravidelne nahovárala...
Klinčekové rezníky na červenom koberci
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa...
Bylinková zmes na zemiaky
Ked som si raz pozrela zloženia korenia na zemiaky a zistila som, že všetky ingredience mám...
Fazuľa SIPEKA
Po napučaní fazule a následnom uvarení do polomäkka vo vode ju vložíš do vopred uvarených paradajok. Paradajky...
Zeleninová fajnotka
Kuracie prsia si nakrájame na kocky a okoreníme (podľa chuti, kto má ako rád). Na...
Polievka z pečenej mrkvy ochutená zázvorom
Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky približne 2 krát 2 cm, cesnak a zázvor na menšie...
Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...
Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.
Chladničková polievka
Tejto polievke som dala názov "chladničková", lebo som naozaj nevedela akú polievku uvariť tak som improvizovala a...
Mrkvový šalát
Mrkvu obvaríme, po vychladnutí nastrúhame na hrubom strúhadle, rovnako aj vajíčka, a pridáme kukuricu....
Bezlepkový šalát s brokolicou
Bezlepkové penne aj brokolicu uvaríme v slanej vode. Brokolicu po uvarení rýchlo schladíme studenou vodou, ...
Polopečený šalát s rybkou
Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.