Foto: diabambulka
príjemná zmena...
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Staršie rožky si nakrájame na kocky, dáme do misy a zalejeme mliekom. Na oleji spolu s masielkom si osmažíme cibulku spolu s hubami ( je lepšie ak si ich nakrájate na menšie kúsočky) a pridáme ku rožkom spolu s petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme.
-
2
Ak by bolo treba a hmota sa vám lepila na prsty tak ju zahustite so strúhankou podľa potreby. Vypracujeme. Z takto pripravenej hmoty tvarujeme guľky ( ruky si namáčajte do vody a oddeľujete z masy požadovanú veľlosť) ,
-
3
do misky so strúhankou vložíme guľky a troška obalíme
-
4
a potom ich vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme krátko tak 3-4 minúty. Moje hubové guľky mali veľkosť vlašského orecha tak preto im stačilo tak málo času na varenie. Zlejeme vodu necháme vychladiť a zalejeme horúcim vývarom:-)
-
5
Dobrú chuť:-)
Diskusia k receptu