Zemiaková polievka s kukuricou
Dnes som ju robila prvý krát a viem, že nie posledný, je veľmi chutná, ...
Steak z roštenky s omáčkou zo smrčkov a medvedieho cesnaku
Keďže sa mi podarilo nájsť krásne smrčky a kvantum medvedieho cesnaku a ešte ostala aj flákota roštenky...
Kachori - hráškové bochníčky
Kachori (čítaj: kačori ) je pôvodom bengálske jedlo pripravované a predávané ako rýchle občerstvenie v uliciach Indie....
Artičoky plnené mletým mäsom
Tu v Španielsku je to dosť typické jedlo a u nás v rodine veľmi obľúbené.
Mrkvová ryža
Zjednodusena verzia indicko-arabskeho receptu, alebo ako zuzitkovat ryzu od vecere.
Ľahký letný šalát
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Cestoviny so špenátovým pestom
Ráno som robila špenátové pesto a na obed sme mali cestoviny, takže som mala super...
Dojčenský cukinovo-kalerábový prívarok so žĺtkom (od 6. mesiaca)
Tento recept som vykukala zo starej kuchárskej knižky, akurát som ho upravila na dojčenský. Ako druhý...
Cuketový fitness koláč
Cuketa je veľmi zdravá, čomu nasvedčuje aj fakt, že je skvelým prostriedkom detoxikácie organizmu...
Krémová rybia polievka
Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú...
Zemiakové placky na maďarský spôsob
Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme, nastrúhame do misky a pridáme prelisovaný cesnak. Do hrnčeka dáme vajcia,...
Ľadový šalát s kozím syrom, figami a granátovým jablkom
Tvoril súčasť nášho silvestrovského menu, najskôr som ho pripravila len zo zvedavosti (videla som iba fotku...
Sušené paradajky
Sušené paradajky považujem za chutné dochucovadlo, ale... je to dosť drahá lahôdka a to aj spracovaná...
Chilli tortilla
Nedávno sa mi podarilo zohnať tortilly, tak som si na večeru jednu naplnil paradajkovo - čili...
Plnený baklažán
Baklažány umyjeme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Vo vyhriatej rúre nasucho pečieme cca 20 minút...
Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden,...
Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja
Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky...
Cestovinový šalát so zelenou špargľou a syrom
Sezónna variácia na obľúbený šalát typu studená cestovina + hocičo.
Otcova pikantná nátierka
Robieval ju každoročne roky, čo mi pamäť siaha. Bola jeho obľúbená, musela byť. Výborná na chlieb, k...
Kapustové karbonátky
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ju a necháme odkvapkať. Potom...
Vepřové dušené se smetanovou mrkví na sladkokyselo
Já vím že hodně z Vás dělá dušené vepřové v mrkvi, ale tohle je taková moje...
Syrové rezance so zelenou fazuľkou
Je leto, vonku krásne a k tomu fakt "poriadne" teplo ;-)) niekedy nemáme náladu na vystávanie v...
Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...
Špenátová pasta
Tento recept ponuka mnoho kombinacii. Ja som dnes zvolil spenat a cicer, vareny, alebo...
Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou
Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho...
Pomarančovo– zázvorová omáčka
Na panvici pripravíme karamel, zalejeme džúsom a šťavou z pomaranča, pridáme zázvor, pomarančovú...
Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...
Mrkvovo-zemiakové pyré s tofu
Mala som v chladničke tri mrkvičky a zázvor a nakoniec som z nich urobila túto superzdravú a...
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...