Foto: kecemis
Tato poliavka je upravena s povodnej verzie Sopa de Fideo, ktoru podavaju v Izoto restauracii v Mexico City.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrajal som si cibulu, mrkvu, zelerove stonky a cesnak na drobno.
-
2
V hrnci zohrejem olej a pridam pripravenu zeleninu. Dobre premiesam, stiahnem teplotu na polovicu a za obcasneho miesania restujem asi desat minut.
-
3
Ked je zelenina ciastocne zmeknuta....
-
4
...pridam kuraci vyvar a paradajky so stavou. Osolim, okorenim a pridam rimsku rascu. A samozrejme feferonkove semiacka, ale to kazdy podla svojho, nie su nevyhnutne. Premiesam a varim do uplneho zmeknutia zeleniny asi 45 minut.
-
5
Po uvareni polievku rozmixujem ponornym mixerom uplne na jemno. Dochutim solou a korenim ak treba. Privediem do varu a pridam rezance. Ja som pouzil tenke vermicelli spagety. Varim dalsich 4-5 minut. Podla povodneho receptu sa polievka prepasiruje cez sitko a tekuta cast sa vrati spat do hrnca a pridaju sa rezance. Podavame s postruhanym syrom. My mame radi s udenym syrom. Ale je mozne pouzit feta syr alebo ricotta syr.
Diskusia k receptu