Zoodle (cuketové špagety)

veganmerci - fotkaveganmerci, 13. marca 2014

Zoodle - zucchini noodle - cuketové špagety. Pripraviť zoodle nie je vôbe ťažké, stačí ak umytú cuketu nastrúhate na strúhadle alebo si pomôžete škrabkov Zobraziť celý popisZoodle - zucchini noodle - cuketové špagety. Pripraviť zoodle nie je vôbe ťažké, stačí ak umytú cuketu nastrúhate na strúhadle alebo si pomôžete škrabkov na zemiaky. Môžte podávať surové napr. s pestom. V tomto recepte je však zoodle pomixované so zeleninou.

3
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kusy
4 kusy
1 kus




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Nakrajanú mrkvu a brokolicu, nastrúhanú cuketu a nadrobno nakájaný medvedí cesnak. Na rozohriatej panvici ( s kokosovým olejom ) varíme mrkvu a brokolicu. Pridala som trochu vody a prikryla pokrievkou.

  2. 2

    Pridáme cuketu, medvedí cesnak. Premiešame a necháme zakryté pokrievkou. Ak treba, pridáme vodu.

  3. 3

    Nakoniec pridáme soľ, korenie (môžte aj podľa vlastného výberu ) a ľanové semiačka. S kardamom veľmi opatrne, iba malé množstvo stačí a treba poriadne premiešať. Nechala som si aj surovú cuketu a primiešala do tej uvarenej. Dobrú chuť :)

    Zoodle (cuketové špagety)  - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
Máš prekrásne fotky.Ale ani sa nečudujem,keď to študuješ:-)Si nesmierne šikovná aj vo varení,pripadá mi to ako umenie! Chutné umenie:-)5*,KK
alex37
páčia sa mi tvoje špagety aj foto umelecké :-), *****
lusinkab
Tiez to robim velmi vdacne a rychle hlavne na vecru :-) vyskusam aj tvoju verziu :-)
deer
úžasné, zajtra si to uvarím na obed :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia