Mrkvovo-zemiakové pyré s tofu

meow - fotkameow, 27. júla 2014
Mrkvovo-zemiakové pyré s tofu
Foto: meow

Mala som v chladničke tri mrkvičky a zázvor a nakoniec som z nich urobila túto superzdravú a rýchlu mňamku :)

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 - 5 ks
2 - 3 ks
1 ks
180 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustíme polievkovú lyžicu kokosového mlieka, alebo hocijakého iného tuku. Keď je horúce, pridáme na drobno nasekanú cibuľu a očistený zázvor. Zázvor je dosť výrazný, takže to netreba prehnať ;)

  2. 2

    Keď sa z cibuľky a zázvoru uvoľní voda, pridáme nakrájanú mrkvu a dva stredne veľké zemiaky. Ja krájam zeleninu na menšie kúsky, tenšie plátky, takže sa uvarí skôr. Podlejeme horúcou vodou, ktorú sme si nechali prevrieť v kanvici. Na pyré stačí menej, voda ani nemusí úplne zakrývať zeleninu. Ak dáme vody viac, vznikne superská krémová mrkvová polievočka. (Pri polievke môžme zemiaky úplne vynechať.) Osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Keď je zelenina uvarená, stiahneme hrniec z ohňa. Necháme 10 minút odstáť a ponorným mixérom všetko dokopy zmixujeme. (Maškrtníci si môžu pridať aj plátok masla, stačí ho len zamiešať ;) )

  4. 4

    Pripravíme si tofu. Údené tofu nakrájame na hrubšie plátky. Ja ho zvyknem prerezať pozdĺž a napoly, takže mám 4 pekné, ktoré ešte prerežem na trojuholníčky. Tofu jemne posypeme čiernym korením, kajenskou paprikou a na záver trochou ľanových semiačok. Ak nemáme ľanové, môžu byť aj sezamové.

  5. 5

    Na teflónovú panvicu len jemne potrieme olejom, ja som použila sezamový a rozpálime. Pridáme trojuholníčky tofu a opečieme do zlatista, stačia také tri minútky na každú stranu.

  6. 6

    Pyré a tofu naložíme na tanier a papáme :)

Diskusia k receptu

borgsteina13
Bola som sama doma,tak som vyskúšala,moooc dobré :-) škoda,že sem neviem pridať foto..ja som si aj pór krátko orestovala k tomu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia