Foto: meow
Mala som v chladničke tri mrkvičky a zázvor a nakoniec som z nich urobila túto superzdravú a rýchlu mňamku :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Na panvici rozpustíme polievkovú lyžicu kokosového mlieka, alebo hocijakého iného tuku. Keď je horúce, pridáme na drobno nasekanú cibuľu a očistený zázvor. Zázvor je dosť výrazný, takže to netreba prehnať ;)
- 2
Keď sa z cibuľky a zázvoru uvoľní voda, pridáme nakrájanú mrkvu a dva stredne veľké zemiaky. Ja krájam zeleninu na menšie kúsky, tenšie plátky, takže sa uvarí skôr. Podlejeme horúcou vodou, ktorú sme si nechali prevrieť v kanvici. Na pyré stačí menej, voda ani nemusí úplne zakrývať zeleninu. Ak dáme vody viac, vznikne superská krémová mrkvová polievočka. (Pri polievke môžme zemiaky úplne vynechať.) Osolíme, okoreníme.
- 3
Keď je zelenina uvarená, stiahneme hrniec z ohňa. Necháme 10 minút odstáť a ponorným mixérom všetko dokopy zmixujeme. (Maškrtníci si môžu pridať aj plátok masla, stačí ho len zamiešať ;) )
- 4
Pripravíme si tofu. Údené tofu nakrájame na hrubšie plátky. Ja ho zvyknem prerezať pozdĺž a napoly, takže mám 4 pekné, ktoré ešte prerežem na trojuholníčky. Tofu jemne posypeme čiernym korením, kajenskou paprikou a na záver trochou ľanových semiačok. Ak nemáme ľanové, môžu byť aj sezamové.
- 5
Na teflónovú panvicu len jemne potrieme olejom, ja som použila sezamový a rozpálime. Pridáme trojuholníčky tofu a opečieme do zlatista, stačia také tri minútky na každú stranu.
- 6
Pyré a tofu naložíme na tanier a papáme :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu