Foto: lubjak
Vegánske chutné jedlo
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Použité hlavné suroviny
-
2
Dáme variť šošovicu,osolenú,okorenenú čierným korením,curry,troškou chilli,veľa rascou,pridáme pór, varíme do mäkka cca 30-40minút.
-
3
Pokrájame baklažán na tenké kolieska,poukladame na papier na pečenie alebo alobal a dame na 20minút zapiecť do trúby/pri zaverečnom pečení je skôr celé jedlo hotové/
-
4
Do zapekacej misky vymastenej olivovým olejom poukladáme baklažán,na to navrstvíme uvarenú šošovicu,polejeme paradajkovým pyré a pokrájame paradajky
-
5
husto posypeneme posekanou petržlenovou vňaťkou a posekaným pórom
-
6
opakujeme postup,baklažán, šošovica,paradajkové pyré s paradajkami.Ja dávam dve vrstvy,končím paradajkami.
- 7
Dáme piecť do vyhriatej trúby na 40minút.Potom vyberiem,posypeme vňaťou/môžeme striedať aj s bazalkou,dnes som nemala/.Ak nám zostal baklažán, poukladáme a zasypeme mandľovou múčkou/vegetariáni môžu použiť parmezán/. Dáme do trúby zapiecť do chrumkava.
- 8
Dobrú chuť.
- 7
inac, kto nechce mat rozvarenu sosovicu, tak vyskusajte "puy" sosovicu - "puy lentils" - drzi pohromade i po siahodlhom vareni, peceni
cervena sosovica je na zahustovanie - rychlo sa rozvari - to iba tak na okraj