Šošovica zapečená s baklažánom

lubjak - bez fotkylubjak, 13. mája 2011
Šošovica zapečená s baklažánom
Foto: lubjak

Vegánske chutné jedlo

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
2 ks
2-3 listy
podľa chuti
 väčší
1 ks
100 g
50 g
150 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použité hlavné suroviny

    Šošovica zapečená s baklažánom - obrázok 1
  2. 2

    Dáme variť šošovicu,osolenú,okorenenú čierným korením,curry,troškou chilli,veľa rascou,pridáme pór, varíme do mäkka cca 30-40minút.

    Šošovica zapečená s baklažánom - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame baklažán na tenké kolieska,poukladame na papier na pečenie alebo alobal a dame na 20minút zapiecť do trúby/pri zaverečnom pečení je skôr celé jedlo hotové/

    Šošovica zapečená s baklažánom - obrázok 3
  4. 4

    Do zapekacej misky vymastenej olivovým olejom poukladáme baklažán,na to navrstvíme uvarenú šošovicu,polejeme paradajkovým pyré a pokrájame paradajky

    Šošovica zapečená s baklažánom - obrázok 4
  5. 5

    husto posypeneme posekanou petržlenovou vňaťkou a posekaným pórom

    Šošovica zapečená s baklažánom - obrázok 5
  6. 6

    opakujeme postup,baklažán, šošovica,paradajkové pyré s paradajkami.Ja dávam dve vrstvy,končím paradajkami.

  7. 7

    Dáme piecť do vyhriatej trúby na 40minút.Potom vyberiem,posypeme vňaťou/môžeme striedať aj s bazalkou,dnes som nemala/.Ak nám zostal baklažán, poukladáme a zasypeme mandľovou múčkou/vegetariáni môžu použiť parmezán/. Dáme do trúby zapiecť do chrumkava.

    Šošovica zapečená s baklažánom - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

    Šošovica zapečená s baklažánom - obrázok 8

Diskusia k receptu

cica2
aj mne sa táto dobrota páči a čo to je, hot madaras curry powder?
budim
vyzera fantasticky:-D

inac, kto nechce mat rozvarenu sosovicu, tak vyskusajte "puy" sosovicu - "puy lentils" - drzi pohromade i po siahodlhom vareni, peceni

cervena sosovica je na zahustovanie - rychlo sa rozvari - to iba tak na okraj
lubjak
@cica2 hot madaras curry powder je zmes korenin,nieco podobne ako kari korenie ,len je to stiplavejsie,mozes pouzit ake kolvek korenie, ake si kupim ,take pouzijem,podla vone a chuti ,tym sa vlastne ochuti sosovica,s curry ma orientalnejsiu prichut,
julica
Skvelý recept, naozaj. (len nedám karí) KK
lubjak
mili priatelia,dakujem velmi pekne,vobec som to neocakavala ,velmi velmi milo ma to prekvapilo a potesilo
jody
pridávam sa ku gratuláciam :-)
cica2
@ lubjak, gratulujem k výhre, teším sa spolu s tebou:)))
lubjak
@cica2 gratulujem tiez,dakujem a uz mam tvoje bielkove tycinky ulozene ,cez vikend vyskusam