Foto: robzle
Tento recept je vylepšením receptu, ktorý sme zvykli variť doma. Keďže milujem polievky, už odskúšané recepty si vždy upravím a doplním.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suchý cícer si namočíme minimálne na 12 hodín do vody (ja namáčam aj 16 hodín). Takto namočený cícer dáme do väčšieho hrnca, mrkvu a pór nakrájame na kolieska. Do hrnca pridáme na tenšie kolieska nakrájanú mrkvu, nalejeme vodu a privedieme do varu.
- 2
Približne po 15 minútach pridáme nakrájaný pór, ochutíme vegetou (prípadne polievkovým korením) a mletým čili, necháme variť ďalších cca 45 minút. Zatiaľ si nakrájame šampiňóny na plátky, menšiu cibuľu na drobno, v menšom hrnci zohrejeme olivový olej, do sklovita opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme šampiňóny. Za stáleho miešania podusíme 5 minút a dáme do polievky (po 45 minútach od začiatku vretia).
- 3
Ďalej primiešame paradajkový pretlak (osobne pridávam aj kopcovitú kávovú lyžičku cukru, aby polievka nebola primoc kyslá) a pretlačený cesnak, necháme ešte 15 minút prejsť varom. Napokon si nasekáme petržlenovú vňať, ktorú pridáme až tesne pred odstavením spolu s majoránkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nabuduce bude s cicerom!
dakujem za recept