Šampiňóny pečené na zemiakoch

brmbuska - fotkabrmbuska, 27. marca 2013
Šampiňóny pečené na zemiakoch
Foto: brmbuska

Toto varím veľmi často lebo je to rýchle a robím v rôznym obmenách - šampiňóny sa dajú naplniť aj cuketou, prípadne údeným.. Dnes však Zobraziť celý popisToto varím veľmi často lebo je to rýchle a robím v rôznym obmenách - šampiňóny sa dajú naplniť aj cuketou, prípadne údeným.. Dnes však obedíkujem túto verziu.

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

12 kusov
4 kusy
1 kus
1 kus
kúsok
1 maličká
 na vymastenie zapekacej misky




Postup

  1. 1

    Šampiňóny umyjeme, vyberieme stopky a odložíme nabok. Očistíme si cibuľku, zemiaky. Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Nakrájame si cibuľku, stopky z hríbov na drobulinké kocky (čím menšie tým lepšie), kyslú uhorku a začneme.

    Šampiňóny pečené na zemiakoch - obrázok 1
  2. 2

    Zapekaciu misu vymastíme olejom, vhodíme na malinké kocky pokrájané zemiaky, osolíme, ovegetíme a pridáme drvenú rascu. Poriadne zamiešame. V panvici speníme cibuľku na troške oleja, pridáme nakrájané stopky zo šampiňónov, po minutke pridáme kyslú uhorku a hneď pretlačíme syr črievko. Necháme prejsť varom, vznikne polotuhá zmes, po vypnutí vmiešame petržlenovú vňať. Ešte teplú zmes naplníme do hríbov a poukladáme na zemiaky.

    Šampiňóny pečené na zemiakoch - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch naplneného šampiňónu zapichneme kúsok nivy (nemusíme), alebo dáme kúsok plátkového syra. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre odokryté cca 40 -- 45 minút, 180 st. Podávame so zeleninou, tatarskou omáškou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

brmbuska
Je nespočetné množstvo variantov, ako to obmeniť. Stačí si len podľa fantázie počas dusenia pridať k nasekaným stopkám ingrediencie podľa chuti. Už som robila s cukretou a vajíčkom, so šunkou a s chilli. Svokra raz dala údené, čo jej ostalo nasekané na kocky, ani to nebolo zlé..
Ešte som premýšľala, že nabudúce zemiaky zalejem smotanou na varenie...
brmbuska
Na každý jeden recept existuje mnoho alternatív, ja som ponúkla svoju a pochutila som si :-)
silvi
dá sa to zrobiť tak, že zemiaky na šampiňónoch?
brmbuska
To neviem, ale asi by boli príliš suché.. Ono to pri tom pečení trochu pustí šťavu. Treba vyskúšať :-) Ide tam o to, aby sa šampiňóny zapiekli zvrchu...
lucek82
To je uplne vyborne! zemiaky som trochu poprasila zemiakovym korenim (mam to z Polska, ale predpokladam ze na SK sa to tiez da kupit) a taktiez praskovou horcicou. velmi dobra vec dik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia