Foto: brmbuska
Toto varím veľmi často lebo je to rýchle a robím v rôznym obmenách - šampiňóny sa dajú naplniť aj cuketou, prípadne údeným.. Dnes však Zobraziť celý popisToto varím veľmi často lebo je to rýchle a robím v rôznym obmenách - šampiňóny sa dajú naplniť aj cuketou, prípadne údeným.. Dnes však obedíkujem túto verziu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Šampiňóny umyjeme, vyberieme stopky a odložíme nabok. Očistíme si cibuľku, zemiaky. Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Nakrájame si cibuľku, stopky z hríbov na drobulinké kocky (čím menšie tým lepšie), kyslú uhorku a začneme.
-
2
Zapekaciu misu vymastíme olejom, vhodíme na malinké kocky pokrájané zemiaky, osolíme, ovegetíme a pridáme drvenú rascu. Poriadne zamiešame. V panvici speníme cibuľku na troške oleja, pridáme nakrájané stopky zo šampiňónov, po minutke pridáme kyslú uhorku a hneď pretlačíme syr črievko. Necháme prejsť varom, vznikne polotuhá zmes, po vypnutí vmiešame petržlenovú vňať. Ešte teplú zmes naplníme do hríbov a poukladáme na zemiaky.
-
3
Na vrch naplneného šampiňónu zapichneme kúsok nivy (nemusíme), alebo dáme kúsok plátkového syra. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre odokryté cca 40 -- 45 minút, 180 st. Podávame so zeleninou, tatarskou omáškou. Dobrú chuť!
Ešte som premýšľala, že nabudúce zemiaky zalejem smotanou na varenie...
lh3.googleusercontent.com/-xDAISWANBvY/UVLelcMHLII/AAAAAAAAABM/bi...
@brmbuska šampiňony môžem , aj teraz ich mam ,ale inak varecha.pravda.sk/recepty/krakonosova-zmes/35455-recept.h...
môžem ti dať aj do mlieka