Foto: majuska0606
Výborné mrkvovo zelerové placky. Jeme ich samostatne, priateľ ich dokonca obľubuje aj ako prílohu naposledy k hovädziemu na prírodno :-)
24
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mrkvu a zeler si nastrúhame na drobné rezančeky. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a pretlačený cesnak. Okoreníme, osolíme podľa chuti.
- 2
Zmes premiešame, pridáme nahrubo postrúhaný syr a vajíčka. Do zmesi môžeme a aj nemusíme pridať strúhanku. Tvarujeme placky.
- 3
Ja ich pečiem na papieri na pečenie neobalené v strúhanke. Ak chceme aby boli chrumkavejšie a hutnejšie, kludne do zmesi treba pridať strúhanku a aj ich obalit strúhankou. Pečieme na 200 st. 40 min cca - pokiaľ nie sú upečené dozlasti a chrumkava.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu