
Zapekaná cuketa s cestovinou
Cukety sa teraz nachádzajú určite skoro v každej záhradke, trhovisko alebo obchode. Verím, že...

Podbitá pasuľa
V úvode upresním názov receptu. Podbitá pasuľa (fazuľa) po zemplínsky je konzistenciou niečo medzi fazuľovým prívarkom...

Vyprážané kapustové pirohy
Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

Makrely pečené na grile
Makrely máme veľmi radi. Tieto z Atlantického oceánu som piekla dnes na večeru. Pokrájala som k...

Perkelt zo sumca
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme...

Panenka podľa Matúša Krnčoka
Moderátor Matúš Krnčok nám pripravil svoj obľúbený recept na jedlo plné vitamínov, proteínov a hlavne plné...

Základný recept na muffiny
Včera po ceste domov zo škôlky mojich chlapov chytila mlsná a tak sa rozhodli, že by...

Výborné kuracie medailóniky
Kuracie prsia sú pre mnoho ľudí suchým mäsom, ale pravdou je, že ich treba len vedieť správne pripraviť, aby zostali šťavnaté....

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Pečené kuracie stehná s luxusnou omáčkou
Opäť výborný recept od kamaráta Brepty. Tá omáčka si naozaj zaslúži názov "luxusná", je výborná....

Lečo na zimu
Výborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať!...

Pečený králik
Zkoušela jsem víc receptú na přípravu králíka, ale tento se nám nejvíc osvědčil.

Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...

Morčacie rezne v páperí
Také meno dostali... sú mäkučké a nadýchané... Môžeme pripraviť aj z kuracích prs. Príprava nenáročná,...

Zapekanky s hlivou
Milujeme zapekanky a skúsila som doma urobiť... zatiaľ bol každý spokojný :)

Smažené sýrové kuličky
Sýr nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh, mírně osolíme a opepříme, a postupně...

Pečená krkovička pod kyslou kapustou
Nemala som moc času-tak krkovica sa piekla i s kapustičkou.

Ružičkový kel jednoducho a chutne
Určite nie som vegetarián, ale je viacero druhov zeleniny a spôsobov jej úprav, ktoré môžem...

Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

Kuracie stehná na cibuli
Doma máme radi kuracie mäso a tak si z neho vymýšľam recepty sama. Zatiaľ boli všetky...

Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...

Krevetové rizoto
Veľmi jednoduchý a osvedčený recept, chute sa dajú rozmanite upravovať.

Bravčové závitky s kyslou kapustou a super omáčkou
Tento recept mám z časopisu život ešte z roku 2003, bol tam pod názvom "Štiavnické mešce",...

Hubová máčanka
Polievka z jušky, teda z vody z kyslej kapusty, doplnená sušenými hubami, to je klasika, ktorá sa varieva v niektorých regiónoch práve na Troch kráľov....

Fúkaná praženica
Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie....

Šťaveľový prívarok - šóška
Takto pripravuje toto jedlo moja mama :-) Je to veľmi jednoduché a lacné jedlo, ktoré bolo...

Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...

Hríbová omáčka
Tento recept patrí do tradičnej kuchyne môjho manžela. V ich rodine sa táto kyslá hríbová omáčka...

Rýchla misa pre návštevu
Keď sa Vám návšteva ohlási na poslednú chvíľu, treba vybrakovať chladničku a spraviť aspoň nejaké občerstvenie....

Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...