Fliačky s kapustou
Fliačky s kapustou

Kapustové domáce fliačky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. mája 2017
Kapustové domáce fliačky (fotorecept)
Foto: olinecka

Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené. Myslim, že kto skúsi, bude ich variť vždy. Je sezóna skorej kapusty, jedlo je na stole do Zobraziť celý popisToto jedlo je u nás veľmi obľúbené. Myslim, že kto skúsi, bude ich variť vždy. Je sezóna skorej kapusty, jedlo je na stole do hodiny...

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
podľa potreby (alebo maslo)
500 g domáce široké
na dochutenie
1 ks stredná




Postup

  1. 1

    Kapustu dáme na pracovnú dosku, očistíme a zbavíme hlúbika.

    Kapustové domáce fliačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu si pokrájame nadrobno. Trocha oleja dáme do misy a prehrejeme, pridáme​ posekanú kapustu a trocha soli, za občasného miešania dusíme ju aspoň 20 minút do mäkka. Môžme ju podliať, aby sa nespálila.

    Kapustové domáce fliačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fliačky si uvaríme vo vode, do ktorej dáme soľ a trocha oleja, povaríme, prepláchneme a scedíme, necháme odtiecť, pridáme do hotovej kapusty.

  4. 4

    Na oleji alebo masle si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a primiešame ju k fliačkom s kapustou. Dochutíme soľou podľa seba.

Diskusia k receptu

atina47
Uz mam koupenou ne hlavku ale velkou hlavu, v sobotu budou domaci nudle se zelim, ale na sladko na masle s cukrem a skorici ty u nas frci, nikdy nevydrzi dele nez k obedu.
evanaaa
Toto som nejedla od dôb, keď nám to varievala mama, ona kapustu strúhala na struháku a dusila ju na karameli, aj keď ju robila naslano, mala by som konečne aj ja spraviť.
janikbj
joooj, toto jedlo milujem. u nás doma sa vždy robili také trojuholníčkové cestoviny (ciky-caky sa im hovorí) a udusenú kapustu (nepodlievali sme počas dusenia alebo len úplne málinko, aby sa voda vydusila) sme nechali nakoniec trošku pripiecť. navrch samozrejme slaninka a pre mňa aj veeeeľa čerstvo mletého čierneho korenia. určite skoro urobím, môj muž to tiež zbožňuje


evanaaa
Ale @Janikbj nepripomína, že ju treba podliať ( tú kapustu), ale naopak, že sa len málo alebo vôbec nepodlieva a to je podľa mňa správne, vydusí sa na svojej šťave.....
tiginko
mňa moja skvelá svokra naučila robiť kapustné fliačky v rúre - teda kapustu: mladá kapusta sa nakrája na slížiky, omastí masťou, osolí a okorení a dá sa pomaly piecť do rúry. Podchvíľou sa premieša aby kraje nezhoreli a keď je takmer do hnedkava, tak sa zmieša s uvarenými rezancami alebo fliačkami. Je to skvelá dobrota, ktorú by som nezažila, keby som nespoznala môjho muža s jeho skvelou maďarskou mamou. Tá ma teda naučila parádnej kuchyni!
kukulienka71
V detstve som kapustové fliačky nemala rada, nejak mi kapusta nešla s cestom dokopy. O to viac ich mám rada teraz, teda bársčo kapustové. Babka, mama, teta, sestra aj ja sme kapustu vždy strúhali na veľkých očkách a stačí ju tak dusiť kratšie, ostane šťavnatejšia.
@olinecka , dobre si navarila aj fotku máš peknú.
janikbj
@Olinecka (20.5.2017 10:34)

ospravedlňujem sa, keď som sa ťa nejak dotkla, nemyslela som to nijak zle. mne to príde, že diskusia pri receptoch je na to, aby ľudia diskutovali, pridali možno komentár ako sa to isté alebo podobné jedlo robí u nich. neber to ako útok na seba alebo tvoj recept.
mitzy
@Janikbj (20.5.2017 11:11)
Olinecka vzdy pise vykricniky, vobec koment nemala utocny voci tebe si myslím, treba si zvyknúť na štýl písania - každý tu má svoj ;)
@Olinecka navnadila si ma na takéto kapustové "fliačky"
@Kukulienka71 ja tak isto-v detstve som kapustu nemala rada. Dokonca sme doma niekedy museli vypit vodu z kapusty :) brrr a teraz sa na to dívam ako na super zdravú mňamku.
siisa
Toto jedlo milujem a ešte keď sú domáce cestoviny. S opečenou slaninkou sú fantastické. Výborne si navarila a ďakujem , že si toto jedlo pripomenula, lebo už na pultoch pokukávam po mladej kapustičke.
olinecka
@Mitzy ja sa polepším a !!! písať nebudem ,ale neviem dokedy.Som rada , že si to vysvetlila.Pozdravujem všetkých....
@Siisa , snažím sa vždy cestoviny urobiť domáce,to je iná chuť....Takto sa vraciam vždy do detstva....
ivana50
Kapustu treba trochu popražiť, aby malinko zožltla (skaramelizovala - podobne ako sa praží cibuľa do slamovožlta), občas premiešať, chvíľu to trvá, ale výsledok stojí to za to. Prípadne na začiatku urobiť karamel z lyžičky cukru a až do karamelu dať masť (alebo olej) a na to kapustu. Podusenú kapustu osoliť a pridať lyžicu octu. Musia tam byť všetky tri chute - slaná a malinko sladko - kyslá, potom je chuťovo tak dokonalá, že sa môže jesť nielen s fliačkami, ale trebárs aj mazať ako pomazánka na chlieb alebo rožok. (Toto nie je kritika, ale vlastné skúsenosti.)
gordonko
vyzerá to prudko jedlé ... dávam do poradovníka na uvarenie
2010
Dostal som domace parppadelle idealny polotovar ku kapuste, a este jedna zmena pridal som lyzicu hnedeho trstinoveho cukru a cerstvo mlete korenie.




2010
Sorry, nepridavat nic cez telefon maju to byt pappardelle
frezia68
Aj moje obľúbené jedlo a robili sme vždy kapustu na troche cukru-skaramelizovať a MČK muselo byť,ale bez cibule a bez slaniny.Ale sme na záver pocukrovali,teda kapustové fliačky na sladko. Dobre,že ste pripomenuli :-).
1x radost
radost
@frezia68 (14.9.2019 17:13)

i my tak
bratranec ešte na tanieri posype troškou škorice..