Fantázia z jaterničiek, placiek a uhorkových špagiet
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 2. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, očistíme a nastrúhame. Nastrúhané zemiaky posolíme, necháme chvíľu postáť a vložíme ich do kuchynskej utierky. Prebytočnú vodu odstránime, vymiešame s múkou, vajcami, cesnakom, korením a majoránom. Môžeme pridať lyžičku kyslej smotany, zostanú biele.
- 2
Z hmoty vytvarujeme placky a opekáme ich na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Hotové dáme na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného tuku.
- 3
Jaterničky pomaly zohrejeme na panvici, potom ich vyberieme na dosku a nakrájame na hrubšie kolieska. Uhorky ošúpeme a orežeme tak, aby stred – jadrá – ostal celý. Orezané uhorky nakrájame (nastrúhame) na jemné špagety, ktoré premiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Servírujeme tak, že jednotlivé časti pokrmu prekladáme a ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu