Tento receptík som našla v maďarskej kuchárskej knižke tak som sa rozhodla, že ju preložím a vyskúšam. Bolognskú má myslím si každý rád... a Zobraziť celý popisTento receptík som našla v maďarskej kuchárskej knižke tak som sa rozhodla, že ju preložím a vyskúšam. Bolognskú má myslím si každý rád... a so zeleninou.. hmm zaujímavé ale predsa dobré .. tak každému veľa šťastia a dobrú chuť
Postup
-
1
Na troške oleja podusíme zeleninu (mix mrazenej zeleniny, alebo podľa chuti) - ja osobne rada pridávam papriky, rajčiny, kukuričku, mrkvu a podobne.
- 2
Pridáme Bolognskú omáčku, a podlejeme 4 dl studenej vody.
- 3
Pri stálom miešaní necháme zovrieť, potom na malom ohni dovaríme.
- 4
Soľíme, koreníme podľa chuti. Lístkové cesto potrieme natenko olejom, 3 z nich poukladáme na seba, a jeho hrubší koniec posypeme strúhankou.
- 5
Štvrtinu omáčky nalejeme na cesto a zrolujeme. Mali by sme dostať 2 "záviny".
- 6
Záviny natrieme vajcom a pečiemev rúre vyhrietej na 200 stupňov v papierom vyloženom plechu asi 10-20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu