Bezlepkové lievance s jogurtom a medom
Sladké raňajky máme radi. Hlavne cez víkend, keď si ich môžeme v pokoji vychutnať aj s dobrou kávičkou alebo čajom. Poslúžia
ale dobre Zobraziť celý popisSladké raňajky máme radi. Hlavne cez víkend, keď si ich môžeme v pokoji vychutnať aj s dobrou kávičkou alebo čajom. Poslúžia
ale dobre aj ako sladký obed cez týždeň. Vy, ktorí chystáte denne deťom bezlepkové obedy do krabičky, tento recept oceníte
najviac. A predovšetkým ho ocenia vaše ratolesti, keď si otvoria obedárik a v ňom nájdu mäkučké voňavé lievančeky. Tentokrát
s jogurtom a medom.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy vsypeme obsah vrecka Lievance, pridáme štipku soli a zalejeme vodou. Vymiešame metličkou alebo elektrickým šľahačom na hladké mierne husté cesto.
- 2
Do cesta teraz rozmrvíme droždie a zľahka premiešame. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť - ideálne na teplom mieste asi 30 minút.
- 3
Každú jamku na lievancovej panvici potrieme kokosovým olejom a panvicu rozpálime. Cesto nalievame žufankou na panvicu a na miernej teplote opekáme z každej strany do zlatista.
- 4
Jogurt nanášame na lievance, polejeme medom a posypeme škoricou. Podávame spolu s drobným ovocím. Prípadne jogurt, med a škoricu zmiešame vopred dohromady.
Tiež bezlepkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu