Perlička s cibuľovým kompótom a kešu orieškami
Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 14. septembra 2014
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 14. septembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
12-15+20 minút
na 150,165 °C
na 150,165 °C
Postup
-
1
Prsia osolíme, okoreníme a spolu s tymianom opečieme na masle a v rúre pri 150 °C 12 – 15 minút. Cibuľu nakrájame na plátky. Cukor roztopíme na panvici, pridáme trochu oleja a opečieme cibuľu, zalejeme ju vínom, pridáme orechy a pomaly dusíme domäkka. Pridáme ocot, orechy, soľ a korenie.
- 2
Zemiaky a hrušky nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme trochu nastrúhaného muškátového orecha, premiešame so smotanou a striedavo ukladáme do olejom a strúhankou vysypanej zapekacej misky. Pečieme v rúre pri 165 °C asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu