Perlička s cibuľovým kompótom a kešu orieškami

Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 14. septembra 2014
Perlička s cibuľovým kompótom a kešu orieškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
12-15+20 minút
na 150,165 °C

Suroviny

4 ks
50 g
4 ks
50 g
trochu
100 ml
2 čl
400 g
2 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Prsia osolíme, okoreníme a spolu s tymianom opečieme na masle a v rúre pri 150 °C 12 – 15 minút. Cibuľu nakrájame na plátky. Cukor roztopíme na panvici, pridáme trochu oleja a opečieme cibuľu, zalejeme ju vínom, pridáme orechy a pomaly dusíme domäkka. Pridáme ocot, orechy, soľ a korenie.

  2. 2

    Zemiaky a hrušky nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme trochu nastrúhaného muškátového orecha, premiešame so smotanou a striedavo ukladáme do olejom a strúhankou vysypanej zapekacej misky. Pečieme v rúre pri 165 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia