Jahňacia kotletka v citrusovej kôrke
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 28. apríla 2015

Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 vetvička |
|
| 200 ml |
|
| 1 PL nasekaný |
|
| 1 PL |
|
| 30 g |
|
| Citrusová krusta: | |
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks na šťavu a kôru |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| Ragú: | |
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kotletky nakrájame na 150 g porcie, ktoré osolíme, okoreníme a na panvici opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, do ktorého pridáme 2 strúčiky cesnaku a vetvičku rozmarínu.
- 2
Na kotletku rovnomerne rozložíme krustu a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C 12 – 15 minút. Do panvičky dáme jus a krátko povaríme, pridáme na kocky nakrájané maslo a nakrájaný medvedí cesnak.
- 3
Ragú: V panvici roztopíme cukor, pridáme na plátky nakrájanú špargľu, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme olivový olej a opekáme 3 minúty. Pridáme cherry paradajky a spolu so špargľou opekáme ďalšie 2 minúty.
- 4
Citrusová krusta: Z masla vyšľaháme ručným mixérom penu. Pridáme strúhanku, kôru z citrusov, šťavu z limetky, soľ, korenie, dijonskú horčicu a sójovú omáčku. Všetko zľahka premiešame vareškou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu