Jahňacia kotletka v citrusovej kôrke

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 28. apríla 2015
Jahňacia kotletka v citrusovej kôrke
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 vetvička
200 ml
1 PL nasekaný
1 PL
30 g
Citrusová krusta:
100 g
2 PL
1 ČL
1 ks na šťavu a kôru
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Ragú:
1 PL




Postup

  1. 1

    Kotletky nakrájame na 150 g porcie, ktoré osolíme, okoreníme a na panvici opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, do ktorého pridáme 2 strúčiky cesnaku a vetvičku rozmarínu.

  2. 2

    Na kotletku rovnomerne rozložíme krustu a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C 12 – 15 minút. Do panvičky dáme jus a krátko povaríme, pridáme na kocky nakrájané maslo a nakrájaný medvedí cesnak.

  3. 3

    Ragú: V panvici roztopíme cukor, pridáme na plátky nakrájanú špargľu, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme olivový olej a opekáme 3 minúty. Pridáme cherry paradajky a spolu so špargľou opekáme ďalšie 2 minúty.

  4. 4

    Citrusová krusta: Z masla vyšľaháme ručným mixérom penu. Pridáme strúhanku, kôru z citrusov, šťavu z limetky, soľ, korenie, dijonskú horčicu a sójovú omáčku. Všetko zľahka premiešame vareškou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia