Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Jedna z variácií na paradajkovú omáčku k cestovinám. Tuniak má snáď najviac bielkovín zo všetkých bežne...
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne....
Chlebové posúchy s kváskom
Trošku som experimentovala a podarilo sa. Pre syna vegoša som uvarila podľa Mišky Fazuľové karí ...
Kura Gong-Bao
Tento recept je špecialita môjho manžela. Pár slov o tom: "Tiež ho poznáme ako Kura Kung...
Kuracie prsia v kukuričných lupienkoch
Prvýkrát som vyskúšala a určite nie poslednýkrát.
Prekladaná cuketa
Vyborne , jednoduche , rychle a zdrave jedlo na večeru. Je to s knihy od Mačingovej. Ked...
Kuřecí stehno s dijonskou omáčkou a zeleninovými knedlíky
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a opečeme dozlatova po obou stranách na kousku másla nebo trošce oleje....
Zemiakové placky s kyslou kapustou
odporúčam začať s prípravou aspoň 20 minút pred tým ako na Vás príde hlad - inak je...
Domáca opekačka
Určite sa Vám už stalo, že ste sa chystali opekať a počasie Vám zmenilo plány...
Dusené bravčové pliecko s vajičkovo-uhorkovou omáčkou
Keď nemám hovädzie mäso na Španielskych vrabcov, tak robím podobné z bravčovej lopatky. Je to...
Marinovaný tempeh
Tempeh ako ho robím ja. Len tak s pečenými zemiakmi. Vypadá to trošku sucho, ...
Vajíčkovo-syrová nátierka s cesnakom
V týchto horúcich dňoch dobre padne krajec čerstvého chleba s nátierkou a pohárom studeného mlieka, či...
Kuracia roláda
Nepočítal som koľko kuracích rolád je tu na Vareche, ja som túto robil minulý víkend, ...
Fettuccine s hubami na smotane
Keď sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, príde na rad rýchly vegan recept.
Diabolské rezne
Mäso nakrájame na rezne /môže byť aj hydinové mäso/ , naklepeme. Vymiešame si zmes s vajíčkami...
Jednoduchý losos na masle so zemiakmi a miešanou zeleninou
Tohoto lososa robím pravidelne aj na Vianoce. Je jednoduchý na prípravu, rýchly a skvele chutí....
Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...
Pečené teľacie lýtko Osso Bucco
Už dávno som sa na túto taliansku špecialitu chystal, no až tento víkend prišiel správny čas....
Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou
Kysnuté cesto ochutené petržlenovou vňatou a cesnakom. Výborné samotné, ale aj ako príloha k polievke...
Kakaové rezy
Z múky, cukru, sódy bikarbóny, kakaa, vajec, masla a mlieka vypracovať vláčne...
Kváskové pečené buchty
Musím napísať, že sú lepšie ako od babičky. Odporúčam vyskúšať. Už iné nebudete piecť....
Tatárske kuracie rezne
Recept som našla na nete, autorka je wewusa, ďakujem jej, vyskúšala som, rezne...
Bravčové karé po taliansky
Vynikajúci recept od talianskych gurmánov, odkukaný z TV programu
Rýchle plnené kuracie prsia
Jednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa...
Hubník
Huby v našej rodine boli vždy vítaným spestrením jedálnička. Chodili sme do hory celá rodina a...
Kastrólová roštenka
Roštenka, plátky mäsa, čo s ním? S akou prílohou? Dá sa na veľa spôsobov....