Brašovská kapusta fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 4. februára 2016

Niečo pre milovníkov bravčoviny, kapusty, kôpru a smotany. Jednoduchá príprava ale vynikajúca chuť.

3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
0,5 ČL
podľa chuti
50 g
1 ČL
20 g
1 dcl
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Základom je použiť dvojnásobné množstvo kapusty ako mäsa. Z mäsa je vhodný bôčik alebo prerastené čiže tučnejšie pliecko. Kapusta aj mäso sa dávajú variť naraz, tak som použila tlakový hrniec, mala som to skôr hotové. Kto nebude variť pod tlakom, priráta si o niečo dlhší čas prípravy jedla, to sa týka aj veľkosti mäsa. Varíme do jeho úplného zmäknutia. Takže po poriadku: Očistenú a prekrojenú kapustu som zbavila hlúbika a pokrájala ju na útvary hrubé ako palec.

    Brašovská kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté mäso som vložila vcelku do hrnca spolu s kapustou, mletou rascou, soľou a zaliala som to litrom vody.

    Brašovská kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hrniec som uzavrela, priviedla k varu, natlakovala, potom znížila plameň a varila 35 minút. Uvarené mäso som z kapusty vybrala.

    Brašovská kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninu som nakrájala na plátky a tie narezala.

    Brašovská kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V panvici som ich opiekla z oboch strán do chrumkava. V recepte sa výpek vleje do kapusty a zahustí sa smotanovo-múčnou zátrepkou. Ja som zvolila iný postup: k slaninovému výpeku som pridala ešte lyžičku masti a múku som za stáleho miešania opekala do ružova.

    Brašovská kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    To boli asi dve minútky. Plameň som vypla a prisypala som nasekaný kôpor.

    Brašovská kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kapustu som medzitým znova priviedla k varu a vpravila som do nej zápražku za neustáleho miešania metličkou. Povarila som ju pár minút, zatiaľ som nakrájala vybraté mäso na plátky. Ako poslednú som do kapusty primiešala kyslú smotanu.

    Brašovská kapusta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kapusta sa podáva v hlbšom tanieri, s plátkami mäsa a opečenej slaniny. Môže sa servírovať aj s knedľou, my sme ju mali so semienkovým chlebom. Tento recept som našla pod názvom Brassói lucskos káposzta v maďarskej kuchárke.

    Brašovská kapusta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jaj toto jedlo mám veľmi rád. Je to dobrota nekonečna. Nevedel som, že je to Brašovská kapusta, voláme to kapustový prívarok a je bez kôpru. Dávam 5*.