Podlisník fotorecept

jody - fotkajody, 16. septembra 2011
Podlisník (fotorecept)
Foto: jody

...alebo podlistník, podlesník, haruľa, či zemiaková baba... akokoľvek, vždy úžasné jedlo. :-)

30 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú cibuľku upražíme spolu so slaninou a necháme mierne ochladnúť.

    Podlisník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obielené zemiaky narajbeme na jemno.

    Podlisník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekáme čerstvý majorán.

    Podlisník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame zemiaky, cibuľu so slaninou, majorán, korenie, popučený cesnak, pridáme vajíčka a dohustíme múkou.

    Podlisník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch uhladíme stierkou.

    Podlisník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme podľa typu trúby a hrúbky cesta. Skušame špajdlou, či sa prostriedok cesta nelepí.

    Podlisník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírujeme teplé, či studené, samotné, alebo ako prílohu... na obrázku sú raňajky, na tenko nakrájaný podlisník opečený do chrumkava na panvici. Dobrú chuť! :-)

    Podlisník (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

marianna76
paráda, už aj viem koľko má byť v trúbe, mala som ho tam krátko a bol málo prepečený.... ďakujem
alena45
dnes som si chcela urobiť na večeru zemiakové placky, ale takto sa mi to zdá byť jednoduchšie aj zdravšie.
ola111
Máš pravdu,u nás je to haruľa,ale naozaj úžasné jedlo.
danculka
Vyzerá to dobre,ale je to hrubšie ,ako haruľa,ale cítim tú vôňu,super...:)))
medovnicek
robievam len zemiakové placky, haruľu som ešte neskúšala, vďaka za recept
alena45
a ja sa už kŕmim, teda už je dosť neskoro, dúfam, že môj žlčník to vydrží. Nedala som múku, nechala som odtiecť čo najviac vody zo zemiakov a dala na najväčší plech, aby to bolo tenké a chrumkavé. Mňam.
peter9766
Super jedlo. Tam odkiaľ pochádzam cibuľu, slaninu a majorán nedávame, ale dáva sa tam veľa tvarohu a rasca. Babička to robievala na kapustnom liste v peci ( nalesnik, babka ).
evanaaa
To je dobrota na ktorú sa chystám, ja som stále čítala že - podlistník, a veru, ako vidím, robí sa to aj na listoch ( kapustných), tak som sa ani moc nemýlila ono je to ale podlisník.
peter9766
Ja som to zle asi napísal, nie nalesnik ale "nalistnyk" po rusínsky. Dúfam že je to dobré napísané, ak nie, nech ma niekto opraví.