Foto: jody
...alebo podlistník, podlesník, haruľa, či zemiaková baba... akokoľvek, vždy úžasné jedlo. :-)
30 minút
príprava
príprava
120 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Červenú cibuľku upražíme spolu so slaninou a necháme mierne ochladnúť.
-
2
Obielené zemiaky narajbeme na jemno.
-
3
Nasekáme čerstvý majorán.
-
4
Zmiešame zemiaky, cibuľu so slaninou, majorán, korenie, popučený cesnak, pridáme vajíčka a dohustíme múkou.
-
5
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch uhladíme stierkou.
-
6
Pečieme podľa typu trúby a hrúbky cesta. Skušame špajdlou, či sa prostriedok cesta nelepí.
-
7
Servírujeme teplé, či studené, samotné, alebo ako prílohu... na obrázku sú raňajky, na tenko nakrájaný podlisník opečený do chrumkava na panvici. Dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu