Mäsová roláda
Mäsová roláda

Mäsová roláda v lístkovom ceste

mojaradost - bez fotkymojaradost, 27. decembra 2017

Roláda je vhodná na nedeľný obed, pripravuje sa v rúre, je výborná:))

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 kusy
100 g (Eidam)
2 strúčiky
1 kus
Ďalšie suroviny:
400 g
1 kus

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zomleté bravčové mäso zmiešame so soľou, vajíčkami, mletým čiernym korením, nahrubo postrúhaným tvrdým syrom, prelisovaným cesnakom, poprášime sladkou červenou paprikou a podľa potreby zahustíme strúhankou. Podľa potreby dochutíme.

  2. 2

    Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, budeme mať dve rolády. Rozvaľkáme na pomúčenej doske, trochu hrubšie ako na štrúdľu, potrieme ho polovicou pripraveného mäsa, na okraj položíme tenké plátky červenej papriky a zrolujeme do rolády. To isté urobíme aj s druhou časťou cesta a mäsa.

  3. 3

    Rolády preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom. Prikryjeme alobalom a upečieme. Pred koncom pečenia alobal odstránime a upečieme do zlatista. Teplota 180 °C 60 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Pred podávaním roládu pokrájame.

  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou, zeleninovým šalátom. Roláda chutí teplá aj studená. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: