Mäsová roláda v lístkovom ceste
Foto: mojaradost
Roláda je vhodná na nedeľný obed, pripravuje sa v rúre, je výborná:))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zomleté bravčové mäso zmiešame so soľou, vajíčkami, mletým čiernym korením, nahrubo postrúhaným tvrdým syrom, prelisovaným cesnakom, poprášime sladkou červenou paprikou a podľa potreby zahustíme strúhankou. Podľa potreby dochutíme.
- 2
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, budeme mať dve rolády. Rozvaľkáme na pomúčenej doske, trochu hrubšie ako na štrúdľu, potrieme ho polovicou pripraveného mäsa, na okraj položíme tenké plátky červenej papriky a zrolujeme do rolády. To isté urobíme aj s druhou časťou cesta a mäsa.
- 3
Rolády preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom. Prikryjeme alobalom a upečieme. Pred koncom pečenia alobal odstránime a upečieme do zlatista. Teplota 180 °C 60 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Pred podávaním roládu pokrájame.
- 4
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou, zeleninovým šalátom. Roláda chutí teplá aj studená. Dobrú chuť!
Tiež mäsová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nestratil sa, len som ho zabudla dopísať, chybička, treba ho postrúhať na hrubšie a zamiešať do mäsa. Ďakujem za pochopenie:))
Syr je doplnený...