Mäsová roláda v lístkovom ceste

mojaradost - bez fotkyMojaradost, 27. decembra 2017 18:12
Ďalšie recepty »

Roláda je vhodná na nedeľný obed, pripravuje sa v rúre, je výborná:))

10
porcií
20 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Zomleté bravčové mäso zmiešame so soľou, vajíčkami, mletým čiernym korením, nahrubo postrúhaným tvrdým syrom, prelisovaným cesnakom, poprášime sladkou červenou paprikou a podľa potreby zahustíme strúhankou. Podľa potreby dochutíme.

  2. 2

    Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, budeme mať dve rolády. Rozvaľkáme na pomúčenej doske, trochu hrubšie ako na štrúdľu, potrieme ho polovicou pripraveného mäsa, na okraj položíme tenké plátky červenej papriky a zrolujeme do rolády. To isté urobíme aj s druhou časťou cesta a mäsa.

  3. 3

    Rolády preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom. Prikryjeme alobalom a upečieme. Pred koncom pečenia alobal odstránime a upečieme do zlatista. Teplota 180 °C 60 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Pred podávaním roládu pokrájame.

  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou, zeleninovým šalátom. Roláda chutí teplá aj studená. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist