Mäsová roláda
Mäsová roláda

Mäsová roláda v lístkovom ceste

mojaradost - bez fotkymojaradost, 27. decembra 2017

Roláda je vhodná na nedeľný obed, pripravuje sa v rúre, je výborná:))

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 kusy
100 g (Eidam)
2 strúčiky
1 kus
Ďalšie suroviny:
400 g
1 kus




Postup

  1. 1

    Zomleté bravčové mäso zmiešame so soľou, vajíčkami, mletým čiernym korením, nahrubo postrúhaným tvrdým syrom, prelisovaným cesnakom, poprášime sladkou červenou paprikou a podľa potreby zahustíme strúhankou. Podľa potreby dochutíme.

  2. 2

    Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, budeme mať dve rolády. Rozvaľkáme na pomúčenej doske, trochu hrubšie ako na štrúdľu, potrieme ho polovicou pripraveného mäsa, na okraj položíme tenké plátky červenej papriky a zrolujeme do rolády. To isté urobíme aj s druhou časťou cesta a mäsa.

  3. 3

    Rolády preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom. Prikryjeme alobalom a upečieme. Pred koncom pečenia alobal odstránime a upečieme do zlatista. Teplota 180 °C 60 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Pred podávaním roládu pokrájame.

  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou, zeleninovým šalátom. Roláda chutí teplá aj studená. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mojaradost
@Bukanir1 (27.12.2017 18:24)

Nestratil sa, len som ho zabudla dopísať, chybička, treba ho postrúhať na hrubšie a zamiešať do mäsa. Ďakujem za pochopenie:))
izabella929
@mojaradost , v mojej domácnosti dominujú plnené mäsá či už morčacie, alebo bravčové s hovädzím..jednak na tanieri vyzerajú krásne a sú aj chutné s rôznymi plnkami od ovocných po zeleninové..páči sa mi tvoje plnené mäsko.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia