Červené zemiaky

567funny567 - bez fotky567funny567, 12. marca 2014

je to jednoduché jedlo ktoré u nás doma zbožnujeme, fotku som nestihla spraviť lebo som nasla len prazdny hrniec :-D

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    pokrájame si cibulu, klobásu a očistené zemiaky na kolieska. cibulu osmažíme na oleji, potom pridáme nakrajanú klobásu a tiež chvilu opečieme, pridáme papriku,sol, zemiaky a zalejeme ich vodou ale len do poly, nezalejeme ich cele. prikryjeme a varíme kým zemiaky nezmaknú a potom zozmiešame na kašu. podavame s kyslými uhorkami. dobru chuť

Diskusia k receptu

daguska
Moj otec toto jedlo miloval,ale robieval ho riadne pikantne.A hned som si spomenula na suseda,ktory bez klobasky tito zemiaky pouzival ako prilohu k reznom.Myslim,ze sa varieva s malymi obmenami stale.Dakujem za pripomenutie,zas uvarim.
denyany
Aj ja robievam, ale bez tej klobásy. Nabudúce skúsim s ňou.
evanaaa
Aj mne to pripomína krumplipaprikáš, vlastne krumpliguľáš. Robievam niečo podobné keď sa ponáhľam, ale zalievam väčším množstvom vody, niečo ako "slepý guľáš", alebo polievka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia