Bravčový perkelt fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 23. marca 2011
Bravčový perkelt (fotorecept)
Foto: tkatka

Dnes som robila na obed vynikajúci perkelt :)

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 kus veľká
3 dcl
2,5 dcl
 mletá
4 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a mäso nakrájané na malé kocky.

    Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu opražíme na horúcom oleji.

    Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mäso a na silnom ohni pri stálom miešaní pražíme, až kým mäso nezbledne.

    Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme koreniny a zamiešáme.

    Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prilejeme biele víno a trochu opražíme mäsko. A potom pridáme vodu a varíme.

    Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa mäso už uvarilo, tak pridáme domáci Uncle Bens, zamiešáme a varíme trochu.

    Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zahustíme zátrepkou a necháme prevrieť.

    Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávamé s kolienkami alebo podľa chuti s ryžou, haluškami... Prajem dobrú chuť :)

    Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

3sandra3
@honestka ......Uncle Bens je zaváraná zmes zeleniny...
Omáčka Uncle Bens

1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibuľe, 1 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 5-10 dkg soli, 20 dkg cukru, 1 dcl octu, 3 konzervy paradajkového pretlaku (malé), 7 dcl kyslých uhoriek, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, 1 konzerva zaváranej kukurice
dorisa
Je to dobrota. Takéto masko robievam aj ja(podobné) ,ja som si už moj domaci UncleBens minula.
pusta
receptík je pekný, až na to, že to nie je v žiadnom prípade perkelt. o perkelte hovoríme vtedy, ak je mäsko osmahnuté na paprike, ale pokrm neobsahuje smotanu. v prípade, ak je tam aj smotana, je to nevyhnutne už paprikáš.
morenajea
toto je super, tomáci UncleBens sme tiež robievali, škoda že sa už minul
bazulienka
Vyzerá to dobré,či je to perkelt alebo paprikáš.@3sandra3 nemohla by si pridať celý recept na Uncle Bens? Rada by som si ho urobila.Ďakujem.
duschko
K tej domacej omacke "uncle bens". Je to vynikajuca omacka. Casto ju pouzivam. Recept je skoro ten isty az na tu sol - davam tu mensiu gramaz a polovicnu davku kyslych uhoriek plus jednu konzervu sampinonov. Vsetko nakrajat na kocky, zmiesam a varim cca 20 min. Nalozim do flias a sterilizujem. Najlepsie robit hned na dvojnasobne mnozstvo a potom ostane aj na jar. A este k tomu masku, ked pridam papriku tak tomu ja hovorim paprikas a ked tam dam este ak smotanu a zatrepku tak je to perkelt. Tak ci tak tento recept sa mi velmi paci a aj foto je velmi vydarene. tkatka, ked som videl fotku, tak mi bolo hned jasne preco v tom tvojom perkelte nieje ziadny cipos, myslim chilli.
evanaaa
Duschko, ty si to napísal práveže opačne, správne to dala Pusta, no ale z toho sa nestriela, ak je to jedlé a dobré. A k tomu Uncle Bens, tak okrem žampiónov, uhoriek a kukurice sme to kedysi dávno robievali ako chuťovku Sabu, alebo paprikovú pomazánku, ale toto sa mi páči tiež, tak to dajte do receptov, nech si to uložím do KK.
tkatka
@evanaaa ja som už pridala Uncle Bens len ešte čaká na zverejnenie, teraz to trvá niako dlho lebo som to pridávala ešte o 16:30 h.
3sandra3
@bazulienka ...uncle bens
1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibuľe, 1 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 5-10 dkg soli, 20 dkg cukru, 1 dcl octu, 3 konzervy paradajkového pretlaku (malé), 7 dcl kyslých uhoriek, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, 1 konzerva zaváranej kukurice

Postup:
Papriku, paradajky a na malé kocky pokrájanú cibuľu poduste na oleji. Pridajte cesnak, soľ, cukor, ocot a paradajkový pretlak.
Znova poduste, potom ešte pridajte na jemno pokrájané kyslé uhorky, šampiňóny, kukuricu. Spolu poduste 20 min., potom dajte do pohárikov a sterilizujte asi 10 min.
pusta
dakujem. prepáč, tú zátrepku som omylom považovala za smotanu.
lyali
Určite je vynikajúci a určite sa nechávam inšpirovať. Takže KK :-) Ako aj Tvoj domáci Uncle Bens - uložené :-)
diabambulka
super, ukladám a vyskúšam, aj domáce uncle bens aj tvoj perkelt s unncle bens :-))) pekný recept
dadka86
Ahoj.Ja by som sa chcela opytat ze ci by si mi nemohla napisat aku zatrepku tam robis pretoze tento tvoj recept by som chcela zajtra uvaryt :P Dakujem...
tkatka
Ahoj @dadka86 prepáč že píšem neskoro. Zatrepku robím zo 4 PL výberovej múky, trošku červenej papriky a vody.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia