Foto: tkatka
Dnes som robila na obed vynikajúci perkelt :)
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a mäso nakrájané na malé kocky.
-
2
Cibuľu opražíme na horúcom oleji.
-
3
Pridáme mäso a na silnom ohni pri stálom miešaní pražíme, až kým mäso nezbledne.
-
4
Pridáme koreniny a zamiešáme.
-
5
Prilejeme biele víno a trochu opražíme mäsko. A potom pridáme vodu a varíme.
-
6
Keď sa mäso už uvarilo, tak pridáme domáci Uncle Bens, zamiešáme a varíme trochu.
-
7
Zahustíme zátrepkou a necháme prevrieť.
-
8
Podávamé s kolienkami alebo podľa chuti s ryžou, haluškami... Prajem dobrú chuť :)
Omáčka Uncle Bens
1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibuľe, 1 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 5-10 dkg soli, 20 dkg cukru, 1 dcl octu, 3 konzervy paradajkového pretlaku (malé), 7 dcl kyslých uhoriek, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, 1 konzerva zaváranej kukurice
1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibuľe, 1 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 5-10 dkg soli, 20 dkg cukru, 1 dcl octu, 3 konzervy paradajkového pretlaku (malé), 7 dcl kyslých uhoriek, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, 1 konzerva zaváranej kukurice
Postup:
Papriku, paradajky a na malé kocky pokrájanú cibuľu poduste na oleji. Pridajte cesnak, soľ, cukor, ocot a paradajkový pretlak.
Znova poduste, potom ešte pridajte na jemno pokrájané kyslé uhorky, šampiňóny, kukuricu. Spolu poduste 20 min., potom dajte do pohárikov a sterilizujte asi 10 min.