Živánska
Živánska

Živánska na plechu

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 13. októbra 2023

Suroviny

1 kg
4 ks
2 ks
2 ks
1 ks stredná
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska, pridáme soľ, červenú sladkú papriku a premiešame. Stehná vykostíme, nakrájame na menšie kúsky a osolíme.

  2. 2

    Taktiež osobitne nakrájame zeleninu - papriky, paradajky a cibuľu. Klobásku narežeme na hrubšie kolieska.

  3. 3

    Do hlbšieho plechu dáme na dno alobal, najprv vysypeme zemiaky a pokračujeme všetkými pripravenými surovinami.

  4. 4

    Ochutíme, dobre premiešame, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200 °C. Pred dokončením dáme alobal dole a necháme ešte na pár minút zapiecť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Niečo podobné robím na plechu aj ja, ale po celý čas pečiem prikryté, aby sa nevyparila tá dobrá šťava, takže je to trochu iné ako živánska, ktorá sa skôr zapeká ako dusí, máme to radi, chutí nám to, ale aj takto som už robila......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia