Foto: gordonko
...Dedo lúbý fazulovú na kyslo tak mu ju zajtra spravím - povedala babka a veruže spravila - jedol som to 1 x a Zobraziť celý popis...Dedo lúbý fazulovú na kyslo tak mu ju zajtra spravím - povedala babka a veruže spravila - jedol som to 1 x a neviem prečo sa hovorí na kyslo ked to kyselé nebolo. Dnes som ju uvaril doma a veruže sa míňá...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1/2 kg balenie veľkej fazule si večer namočíme.
-
2
Pred varením pridáme do tlakového hrnca k fazuli pokrájané zemiaky a jemne osolíme.
-
3
Pridáme nakrájanú klobásu... Ja som dal dva druhy - jednu čípeš.
-
4
Pôvodne do receptu patrí mrkva a petržlen, ale ja som dal mrazenú polievkovú zeleninu.
-
5
Hrniec uzavrieme a keď si začne pofukovať, zmierníme plameň a varíme 45 minút. Dáme si variť druhý hrniec vody na slíže a pripravíme si veci na zápražku - cesnak, cibuľu, červenú mletú papriku, hladkú múku a olej.
-
6
Na rozpálenej panvici osmahneme jemne nakrájanú cibuľu a pár strúčikov cesnaku do sklovita, pridáme hladkú múku a červenú papriku premiešame a podlievame vlažnou vodou...
-
7
až kým nemáme takúto polohustú zmes bez hrčiek. Tú potom prilievame za stáleho miešania do polievky a necháme prevariť no a už len dochutíme a dosolíme. Ak sa vám spravia hrudky stačí prepasírovať cez sitko alebo použiť mixér.
-
8
Do vriacej osolenej vody nasypeme hrubé rezance a uvaríme do mäkka.
-
9
Precedíme a v miske oblejeme trochou oleja a premiešame, aby sa nám nelepili.
-
10
Do taniera si naložíme rezance a na ne zopár naberačiek ,,polievky", posypeme petržlenovou vňaťou a môžme... DOBRÚ CHUŤ
zelenina sa nestratila ,ale použil som mrazenú pokrákaná na malé kocky, do ,,originálu ,, ide čerstvá mrkva a petržlen dlžka asi 5 cm
Ďakujem za komentár , kludne si mala fotiť ,plevelovej diskuzie sa nebojim ,spíš beriem Tvoj nápad a nabudúce ju skúsim z fazulových strukú.
Som rád že Ti chutilo .... pekné sviatky Tebe aj Tvojej rodine.
bez klobásy a s domácimi rezankami bez zemiakov. Je úžasná.