Cuketové carpaccio
Ľahký svieži šalát s paradajkami, čili a čerstvou bazalkou, doplnený chrumkavými semienkami z granátového jablka....
Jednoduchý quinoový šalát
Rýchly a ľahký 'šalátik', ktorý je perfektný na teplé počasie, či už na raňajky, večeru alebo aj obed do práce....
Kura v štýle popcorn
Neviem prečo popcorn. Asi preto, že je chrumkavý, "jednohubkový" a keď si dáte jeden kúsok, neviete kedy prestať :-)...
Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...
Bravčová sekaná s cuketou
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.
Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou
Z jedného hrnca lahôdka pre celú rodinu - určite si pochutíte a vyhnete sa hádkam, kto...
Fašírky z mletého kuracieho mäsa
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...
Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...
Ryžové placky s kimchi a čedarom
Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.
Drožďové a tofu knedličky do polievky
Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.
Sadovnícka pečienka
Mäso posolíme, posypeme rascou, pridáme polovicu oleja a upečieme domäkka. Podľa potreby počas pečenia podlievame....
Rýchle cestoviny s pestom zo sušených paradajok
Cestoviny (také, aké máte radi) dáme variť do osolenej vody.
Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou
Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu.....
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Slaný brokolicový koláč
Kombinácia neobvyklých surovín môže znamenať zaujímavý výsledok.
Kysnutá haruľa
Necháme vykysnúť kvasnice v pohári mlieka. Zzo surových zemiakov zlejeme vodu, polejeme ich niekolkými lyžicami horúceho mlieka...
Kuracie rezne v ovocí
Z múky, vajec, mlieka, soli a čierneho korenia vidličkou vyšľaháme husté cestíčko. Pridáme...
Obyčajné plnené bravčové mäsko
Myslím, že to bolo okolo roku 1994, keď sa mi podaril husársky kúsok s...
Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Hriankový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra spolu s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a...
Makarónové suflé so šafranovou penou
Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce...
Cestovinový šalát s baklažánovou zálievkou
Baklažán je známa zelenina, ktorú používa veľa ľudí na varenie a pečenie. Ale skúste...
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.