
Vianočná kapustnica so zemiakmi
Kapustnica je základ slovenskej kuchyne a táto je naozaj výborna.

Pečená ryba v alobale
Dnes som robila poriadok v mrazáku a objavila som tam rybičku a trochu mrazenej papriky a rajčín...

Šafranové rizoto
Pokrájanú šalotku speníme v kastróle na rozpálenom olivovom oleji a pridáme ryžu. Prehrejeme ju a zalejeme...

Výborný marinovaný losos
Rýchla príprava chutnej rybky u nás obľúbený. Recept je z časopisu nový čas pre ženy...

Karfiolové placky
zeleninové placky sú výborné len tak samotné, ešte lepšie s dobrým zeleninovým šalátom a pre mäsotariánov...

Bravčový steak so smotanovou omáčkou so zeleným korením
Dlho som zbierala odvahu na túto delikatesu, kým som sa odhodlala. Ked som ju robila,...

Morčacie prsia piatich vôní
Dostala som korenie piatich vôní (teda lepšie povedané, vyžobrala som si ho :-)), tak bolo...

Jeleň s brusnicovou omáčkou a opekanými zemiakmi
Tento recept je vlastne improvizáciou. Vznikol len z potreby nejak zaujímavejšie upraviť stehno z jeleňa :)...

Hovädzie na mrkve a hrášku
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme...

Vreckové sendviče
Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či...

Bravčové rezance na zelenine
Při zabíječce mi syn všechny kusy masa, které se nedaly použít na řízek nanudličkoval, že...

Rýchla, chutná sviečková na smotane bez dohusťovania
Ahojte. Zatiaľ mi na receptoch na sviečkovú vždy niečo chýbalo, tak som povyberal tie postupy,...

Česká sviečková
Nedávno som mala možnosť prvýkrát ochutnať sviečkovú v jednej českej reštaurácii. Veľmi ma nadchol, a...

Paprikáš z hlivy ustricovej
Z húb sme si veľmi obľúbili hlivu ustricovú. Je zdravá, teraz už aj ľahko dostupná. Pomaly zamieňam...

Segedínsky guláš
toto je jedno z jedál ktoré zásadne varí môj manžel a hoci je to taká klasika...

Lievance s droždím
Do malého pohára s vlažnou vodou som pridala cca 1/2 sáčku sušeného droždia a nechala 5 minút...

Zapekaný karfiol so šunkou a syrom
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Šampiňónové rizoto
Premýšľala som čo také rýchle ukuchtiť k obedu a zužitkovať šampiňony v chladničke, voľba padla na...

Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou
Viem, že to nie je nijaký prevratný recept, ale možno nie každému napadne takáto kombinácia,...

Kohút na víne - Coq au vin
Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho...

Brokolicové karbonátky
Niekedy si potrebujeme oddýchnuť od mäsových jedál. Tento recept je síce ľahký ale veľa zasýti...

Slovenská klasika - trojboj
Kto by nepoznal starú dobrú klasiku jedla. Kapusta - zemiaky - cestovina. Ja občas...

Rýchly slaný koláč z lístkového cesta (Quiche)
Nie je to originál francúzsky quiche, pretože ten sa nerobí z lístkového cesta, ale jeho...

Ovocné zemiakové guličky - gombovce
Typicke vychodniarske jedlo:).a moj dnešný obedík:-...

Kuracie rolky so slaninou a syrom
Tento recept som si vymyslel, keď sme nevedeli čo na obed. Použil som, čo...

Zapečené bravčové so šunkou a syrom
Toto jedlo som si v podstate vymyslela sama, nie je tam nič ťažké, len som...

Kuľaša, ktorá sa varila na Spiši
Toto tradičné regionálné jedlo sa varilo dosť často na večeru. Omastilo sa spraženou slaninkou, to mali rady...