Foto: kecemis
Nedavno som bol v Prince Rupert, meste leziace pri Tichom oceane, tesne pod Aliaskou. Tam som sa dostal k tomuto receptu, tak sa chcem Zobraziť celý popisNedavno som bol v Prince Rupert, meste leziace pri Tichom oceane, tesne pod Aliaskou. Tam som sa dostal k tomuto receptu, tak sa chcem s vami podelit. Vhodny k posedeniu s crecrami, hriankami, alebo salatom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
60 ml |
|
1/2 hrnčeka |
|
500 g čerstvý filet |
|
3 ks celé |
|
30 ml |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Cícerová plnka: | |
2 hrnčeky |
|
1/4 hrnčeka čerstvá |
|
3/4 PL sušená |
|
2 PL |
|
2 ks celé |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Den vopred namoceny cicer si dam varit. V panvici som nehal rozohriat maslo. Pridal som nakrajanu cibulu a oprazil do sklovita, priblizne 6 minut. Dal som na stranu vychladit.
-
2
Lososa som vyzliekol z koze a nakrajal na mensie kocky a dal do food procesora. Da sa Pridal som smotanu, citronovu stavu, papriku, sol, korenie a urobenu vychladnutu cibulu.
-
3
Dobre som to premixoval a pridal som 3 vajcia a este raz rozmixoval na jemnu kasu. Potom som to premiestnil do pripravenej misky.
-
4
Do umytej nadoby procesora som dal uvareny a vychladnuty cicer, 2 vajcia, pazitku, matu, petrzlenovu vnatku, smotanu, citronovu stavu a sol a korenie. Vsetko som rozmixoval na jemno.
-
5
Nadobu na pecenie, priblizne 10x20 cm som vystlal papierom, ktory som dobre natrel olejom. Moze sa pouzit aj bez papiera, ale sa mi stalo ze sa to pripieklo. S papierom je to jednoduchsie a hlavne lahsie sa umyva. Na dno som naiesol priblizne polovicu pripraveneho lososa. druha vrsta bola z ciceru a nakoniec som pridal dalsiu vrsvu lososa.
-
6
Potom som to umiestnil do vacsiej panvice naplnenej vriacou vodou a umiestmil do stredu rury. Piekol som pri teplote 180 stupnov asi 60 minut. Zacal som kontrolovat priblizne po 45 minutach, ci nie je hotovy.
-
7
Ked sa mi hmota oddelila od okrajov a v strede na dotyk to bolo uz tvrde, vybral som lososa s rury a dal vychladnut v panvici v ktorej sa robila. Ked vychladla, vybral som ju, dal opetrne dole peciaci papier a este opatrnesie zabalil do potravinarske folie. hmota je este stale velmi krehka. Takto zabalenu vo folii som dal stuhnut do chladnicky aspon na tri hodiny.
-
8
Po vychladeny mozete nakrajat a podavat. Typ: Je to vyborne aj s hrachom, to mam vyskusane, pre tych co nemaju cicer v velmi v laske.
V nizsich polohach stretnes Buffala, medvede atd.
Neskor pribudaju hory. A toto je vychyrena Alaska Highway po ktorej sa da dostat az na Alasku.
Ked sa dostanes na vrchol tak sa otvori krasna sceneria Alasky s mnohymi riekami a jazerami.
Kedze som fotky su robene v maji a den sa predlzuje tu je polarna ziara fotena o 1:30 v noci. Stale je slnko na oblohe.
A o pol hodinu je za obzorom. V tomto case zase noc trva len par hodin.
A takto vyzeraju mestecka na brehu oceana.