tento mám od susedovho syna poľovníka
Postup
-
1
Očistenú a vypitvanú kačicu umyjeme a odrežeme krk,nohy a krídla.Do vody dáme soľ,ocot,víno a očistenú pokrajanú zeleninu,bobkový list,celé a nové korenie avšetko spolu povaríme.Vychladnuté moridlo nalejeme na kačicu a nechame na chladnom mieste 3dni odležať.Potom z moridla vyberieme,dáme na pekáč aj zo zeleninou a v rúre upečieme.Počas pečenia kačicu podlievame moridlom a často podlievame vlastnou šťavou.Upečieme na červeno a vyberieme.Sťavu zaprašime múkou a trocha popražime.Zalejeme moridlom,pridáme podľa chuti cukor,necháme zovrieť a prelisujeme.Do hotovej šťavy vložime upečenú a pokrajanú kačicu.
Recept je velmi povrchny. Nie su uvedene dva zakladne parametre: teplota a cas pecenia. Prosim doplnit.