Kačica na divoko

peter64 - fotkapeter64, 19. septembra 2011

tento mám od susedovho syna poľovníka

Suroviny

1500-3000 g
Moridlo:
1/4 l
60 g
50 g
1 ks
 niekolko zrniek
30 g




Postup

  1. 1

    Očistenú a vypitvanú kačicu umyjeme a odrežeme krk,nohy a krídla.Do vody dáme soľ,ocot,víno a očistenú pokrajanú zeleninu,bobkový list,celé a nové korenie avšetko spolu povaríme.Vychladnuté moridlo nalejeme na kačicu a nechame na chladnom mieste 3dni odležať.Potom z moridla vyberieme,dáme na pekáč aj zo zeleninou a v rúre upečieme.Počas pečenia kačicu podlievame moridlom a často podlievame vlastnou šťavou.Upečieme na červeno a vyberieme.Sťavu zaprašime múkou a trocha popražime.Zalejeme moridlom,pridáme podľa chuti cukor,necháme zovrieť a prelisujeme.Do hotovej šťavy vložime upečenú a pokrajanú kačicu.

Diskusia k receptu

marienka44
@Peter64 ,chýba v rozpise ocot. Kolko ho treba pridat do marinady?
Recept je velmi povrchny. Nie su uvedene dva zakladne parametre: teplota a cas pecenia. Prosim doplnit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia