
Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

Klasická krupicová kaša
Rozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou....

Vyprážané králičie beháky v smotanovej perinke
Dnes sme mali na obed králičí vývar s domácimi rezancami všetko presne podľa receptu mojej maminky....

Pak choi s hlivou ustricovou
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).

Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

Koliečkové párky
Špekáčiky si nakrájame na koliečka a dáme do hrnca. Hneď podlejeme vodou cca 1dl. Prykryjeme...

Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom
Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...

Cuketová palacinka so šalátom z melóna cantaloupe
Cuketové palacinky: Múku, vodu a vajce dôkladne rozmiešame na hladké cesto ako na palacinky, len...

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Komerčný recept<br /> Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, ...

Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...

Paprikové lodičky plnené bielou fazuľou
Uvarenú fazuľu zmiešame so zemiakmi, ktoré sme si nakrájali na kocky. Nastrúhame jablká, kyslú...

Džemové rezance
Dnes mám chlebový den a strašnú chuť na sladké, tak som vyskúšala tento recept zo surovín čo...

Rybacie filé na cesnaku a chrene
Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....

Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu
Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa....

Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Zemiaky na hubovej omáčke
Tento recept sa dá nazvať "čo chladnička dala". Veľmi jednoduché, chutné, rýchle.

Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom
Komerčný recept<br /> Obľúbený mix chutí Vojta Artza.

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

Ligotavé kura v zeleninke
Rozhodla som sa s vami podeliť o tento v podstate zdravý recept , ktorý mám z...

Patizóniky plnené jaternicou
Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny... žlté, biele a zelené... obrala som teraz žlté a...

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....

Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...

Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....