Foto: herarecepty
Komerčný recept
porcií
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
85 g |
|
300 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
1 bal |
|
100 g (alebo čerstvý) |
|
1 strúčik |
|
Lososová pena: | |
200 g |
|
100 g |
|
150 g (alebo pečený) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
<b>Korpus:</b><br /> Rúru necháme predhriať na 160 °C. Na miernom ohni rozpustíme rastlinný tuk maslová príchuť. V mise prešľaháme rozpustený rastlinný tuk maslová príchuť s tvarohom a mliekom, pridáme celé vajce a ešte raz dobre prešľaháme. V miske zmiešame preosiatu polohrubú múku, soľ, korenie, kypriaci prášok a postupne pridávame do mokrej zmesi, ktorú vymiešame dohladka. Nakoniec veľmi opatrne vmiešame listový špenát s prelisovaným strúčikom cesnaku. Košíčky na pečenie naplníme do ¾ a pečieme v predhriatej rúre približne 17 – 20 minút. Akonáhle budú košíčky upečené, necháme ich ešte 5 minút v pečúcom plechu alebo pečúcich košíčkoch. Potom ich premiestnime na chladiacu mriežku a necháme úplne vychladnúť.
- 2
<b>Lososová pena:</b><br /> Zmäknutý rastlinný tuk maslová príchuť vyšľaháme do peny. Pridáme Lučinu, soľ, korenie a nadrobno nakrájaného údeného alebo pečeného lososa. Zmes pekne prešľaháme a pridáme citrónovú šťavu. Podľa chuti je možné doplniť aj nadrobno posekaným kôprom. Krém môžeme vložiť do cukrárskeho vrecka so špičkou a cupcakes ozdobiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu