Špenátové cupcakes s lososovou penou

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 7. mája 2015

Komerčný recept

12
porcií
17-20 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
85 g
300 ml
250 g
1 ks
100 g
1 bal
100 g (alebo čerstvý)
1 strúčik
Lososová pena:
200 g
100 g
150 g (alebo pečený)




Postup

  1. 1

    <b>Korpus:</b><br /> Rúru necháme predhriať na 160 °C. Na miernom ohni rozpustíme rastlinný tuk maslová príchuť. V mise prešľaháme rozpustený rastlinný tuk maslová príchuť s tvarohom a mliekom, pridáme celé vajce a ešte raz dobre prešľaháme. V miske zmiešame preosiatu polohrubú múku, soľ, korenie, kypriaci prášok a postupne pridávame do mokrej zmesi, ktorú vymiešame dohladka. Nakoniec veľmi opatrne vmiešame listový špenát s prelisovaným strúčikom cesnaku. Košíčky na pečenie naplníme do ¾ a pečieme v predhriatej rúre približne 17 – 20 minút. Akonáhle budú košíčky upečené, necháme ich ešte 5 minút v pečúcom plechu alebo pečúcich košíčkoch. Potom ich premiestnime na chladiacu mriežku a necháme úplne vychladnúť.

  2. 2

    <b>Lososová pena:</b><br /> Zmäknutý rastlinný tuk maslová príchuť vyšľaháme do peny. Pridáme Lučinu, soľ, korenie a nadrobno nakrájaného údeného alebo pečeného lososa. Zmes pekne prešľaháme a pridáme citrónovú šťavu. Podľa chuti je možné doplniť aj nadrobno posekaným kôprom. Krém môžeme vložiť do cukrárskeho vrecka so špičkou a cupcakes ozdobiť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia