Cuketové „rösti“ s kačacou pečeňou

Michal Kružic,
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015
Cuketové „rösti“ s kačacou pečeňou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
200 g
3 strúčiky
2 ks
250 g
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Očistený cesnak rozmixujeme s trochou olivového oleja a pripravíme pesto. Pečeň umyjeme, odstránime blanky a nakrájame na menšie kúsky, asi 2 cm.

  2. 2

    Umytú cuketu nastrúhame nahrubo a necháme v miske postáť asi 15 minút, potom zlejeme šťavu a pridáme pečeň, vajíčka, polovicu cesnakového pesta, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Na rozpálenom oleji opečieme zmes v tvare medailónikov z oboch strán a potom dáme ešte zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C.

  4. 4

    Medzitým pripravíme dip z kyslej smotany, do ktorej primiešame zvyšok cesnakového pesta, nasekanú vňať, osolíme a okoreníme. Časť pečene môžeme urestovať zvlášť, ochutiť soľou, korením, troškou cesnaku a uložiť na „rösti“.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia