Cuketové „rösti“ s kačacou pečeňou
Michal Kružic,
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistený cesnak rozmixujeme s trochou olivového oleja a pripravíme pesto. Pečeň umyjeme, odstránime blanky a nakrájame na menšie kúsky, asi 2 cm.
- 2
Umytú cuketu nastrúhame nahrubo a necháme v miske postáť asi 15 minút, potom zlejeme šťavu a pridáme pečeň, vajíčka, polovicu cesnakového pesta, osolíme a okoreníme.
- 3
Na rozpálenom oleji opečieme zmes v tvare medailónikov z oboch strán a potom dáme ešte zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C.
- 4
Medzitým pripravíme dip z kyslej smotany, do ktorej primiešame zvyšok cesnakového pesta, nasekanú vňať, osolíme a okoreníme. Časť pečene môžeme urestovať zvlášť, ochutiť soľou, korením, troškou cesnaku a uložiť na „rösti“.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu