
Ravioli s hlivou a kapustovo - bazalkové pesto
Obe druhy múky, soľ a štipku kurkumy zmiešame. Pridáme vodu...

Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...

Mäso s čili-jahodovou omáčkou
V tomto recepte nie je zaujímavé mäso, ale čili-jahodovo-cibuľková omáčka. Jedla som to v máji...

Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...

Hrejivá polievka z pečenej tekvice
V nevľúdnom počasí táto krémová tekvicová polievka dokonale vylepší náladu. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med....

Due formaggio špargľa
Hľadala som mnoho receptov na spracovanie špargle a tak som si zobrala z každého rožka troška a...

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.

Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...

Losos s dusenou zeleninkou a pečenými zemiakmi
Filety z lososa si krátko opečieme na roztopenom masle, pri opečení si ho osolíme :) zemiačky...

Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni...

Zeleninový koláč
Vhodné jedlo pri diéte. Nielen pri redukčnej, ale aj pri alergii, intolerancii, precitlivenosti...

Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške
Vymyslené a veľmi dobré. Príloha podľa vlastnej chuti.

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.

Plnená panenka
Panenku rozrezať a naklepať na tenšie plátky. Na plnku zmiešať vajcia, nakrájané rožky, petržlenovú...

Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
Mladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená....

Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

Brokolicový „kuskus“ s pečenou zeleninou a kozím syrom
K horúcej rozmixovanej brokolici pokvapkanej výrazným dresingom sa hodí medová zeleninka. A ešte svieži syr, ...

Zemiakový mozoček
Zemiaky olúpeme a pokrájame na menšie kocky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme zemiaky, ochutíme...

Morčacie mäso na karí s patizónmi
Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,...

Zeleninkové cestoviny
Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať,...

Kuracia bábovka
Kuracie prsia nasolíme, nakoreníme. Šunku a slaninu nakrájame na plátky. Bábovku vyložíme papierom, ...

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.