
Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...

Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou
Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!....

Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

Kura na zemiakovej babe
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a vymačkáme s ných šťavu, pridáme osmaženú slaninu na...

Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...

Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...

Kuracia balontínka s hríbovým fášom
Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný...

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...

Thajské červené kuracie karí s brokolicou
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

Miešané udené mäso
Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...

Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú...

Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...

Pišot Detí vetra
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami...

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Bylinkové morčacie
Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...

Šampiňóny plnené bylinkovým maslom
Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené zemiačky v...

Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby
Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila,...

Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....

Kuracia prsná rolka na stredomorský štýl
Roky pribúdajú a kilá tiež, leto je za dverami a tak sa mení štýl kuchyne aj...

Losos s dusenou zeleninkou a pečenými zemiakmi
Filety z lososa si krátko opečieme na roztopenom masle, pri opečení si ho osolíme :) zemiačky...

Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...