Krúpy so zeleninou
Krúpy so zeleninou

Krupoto expresne rýchlo

monikamaca - bez fotkymonikamaca, 3. apríla 2017

Postavíte na sporák hrniec, vhodíte doň suroviny a môžete napr. umývať okná (môj prípad). Sú dni keď potrebujeme rýchle a hlavne bezpracné recepty.

3
porcie
1 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
1 balenie (350 g maďarská zmes)
za hrsť pokrájaný (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme krúpy, zeleninu (ešte zmrazenú) a vodou to zalejeme. Vody iba tak, aby ju bolo vidno, ale aby nebola hladká hladina. Ochutíme soľou, korením, necháme variť asi 10 minút (občas pomiešame), pridáme nakrájaný pór a povaríme ďaľších asi 5 minút (v prípade potreby dolejeme vodu), kým nebudú krúpy hotové :) Rôznym dochutením, zmenou zeleniny môžete vytvárať nové variácie. Krúpy sú veľmi zdravé, tie nech zostanú :-)

Diskusia k receptu

mitzy
Poznám expresný obed tiež ;) robievam v ryžovare: nasypem premytú ryžu, pridám vodu, mrazenú zeleninu, olej a soľ a hrniec to sám uvarí :) niekedy nie je nad stolček prestri sa!
atulienka
Jednoduché, ale výživou veľmi hodnotné. V delenej strave vítam ako polievku - podľa množstva vody - aj ako prílohu, napríklad k opečenému tofu. Proste dobrotka!
monikamaca
To nie je pochúťka pre gurmánov, ale ja to mám veľmi rada. Je to raz-dva hotové, navyše zdravé, podľa mňa chutné a ... nepriberá sa z toho :)

...možno som udala menej vody ako má byť, tak treba dať viac... ;-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia