Bravčové kotlety Gundel

gulio - fotkagulio, 5. decembra 2010

Recept z Maďarskej kuchyne.

Suroviny

1 kg
podla chuti
60 g
50 g
3 dcl
2
150 g, strúhaný
podla chuti
podla chuti




Postup

  1. 1

    Umyté mäso dobre osolíme a vcelku upečieme do mäkka a nakrájame na plátky. Z masla , múky a mlieka si pripravíme bešamel necháme vychladnúť a premiešame z 2 žĺtkami ,100 g ementálu(strúhaný) pridáme sol,mleté korenie a nastrúhaný muškátový oriešok. Takto nám vznikne hustá omáčka ktorou potierame každý plát mäsa. Mäso poskladáme do pôvodného tvaru.Všetko vložíme do jánskej misy a pokryjeme omáčkou a syrom čo nám zostal ,na vrch nastrúhame stuhnuté maslo a v horúcej trúbe pečieme do ružova.

  2. 2

    Podávame zo zemiakmi,ryžou atď... Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marienka44
@Gulio , môže to byť dobré, si specialista na rezne. :-)Len ja maso malo jem, odkyslujem organizmus.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia