Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinoufotorecept
Foto: marianne
Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy.Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky takto v pahrebe,ale vinom sme len zapijali a Zobraziť celý popisJeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy.Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky takto v pahrebe,ale vinom sme len zapijali a ked robim doma,vinkom podlievam aj v pekaci:-).Tentoraz som pouzila tymian citronovy,lebo na ten z prirody si este musim pockat....
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks cerstvy |
|
1 +olej+1 PL |
|
4 ks nakrajana na kolieska |
|
platky podla potreby |
|
|
|
|
|
200 ml (veltlin zeleny suchy) |
|
k rybe(pokrajany na kolieska alebo osminky) |
|
vetvicky podla chuti -cerstvy |
|
1 citrona |
|
Postup
-
1
Vypitvane pstruhy umyjeme,trosku osusime, vnutro rybky pokvapkame citronovou stavou, dobre osolime,posypeme cerstvo potlcenym korenim.Do kazdej dame,rozlozene koliesko cibule, vetvicky tymianu a tenky platok masla.Tak isto posolime,pokorenime vrch rybiek,poprekladame platkami masla a citrona.A polozime par vetviciek tymianu aj na vrch pstruhov.Odlozime najlepsie cez noc do chladnicky a az na druhy den pokracujeme v priprave.Ak sa ponahlame, robime hned.
-
2
Na 1PL masla a 1 PL oleja(pouzila som olivovy) oprazime zvysok na kolieska nakrajanej cibule,ktoru rozlozime na dno pekaca ohnovzdornej misy.
-
3
Na cibulu ulozime pstruhy,podlejeme vinom(mala som veltlinske zelene suche).
-
4
Zakryjeme alobalom.
-
5
Pecieme vo vyhriatej rure 15-20 min a dalsich 5 minut odokryte.Ja nie som moc zemiakova,uprednostnujem podavat s chlebikom alebo bagetkou,ale kto ma rad samozrejme moze podavat so zemiakmi a bielym vinom.
- 6
...a mozme papat:-)
- 6
Diskusia k receptu