Foto: zuzuu10
Recept inšpirovaný knihou Hydinové špeciality. Kto bola Tamara, netuším, ale kuriatko na jej spôsob je stálicou nášho nedeľného menu :)
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Kurča naporcujeme a osolíme.
-
2
V hrnci rozpustíme maslo.
-
3
Ak robíme vývar z kocky, pripravíme si ho. Prepláchneme a namočíme hrozienka.
-
4
Na masle opečieme mäsko, aby sa zatiahlo.
-
5
Keď sú všetky kúsky opečené, vyberieme ich na pekáč.
-
6
Na výpek v hrnci pridáme rozmrazený hrášok, kukuricu a namočené hrozienka. Necháme spolu prehriať.
-
7
Zeleninovo-hrozienkovou zmesou posypeme kurča, podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť.
-
8
Prikryté pečieme hodinu, (po 30 minútach môžeme skontrolovať a prípadne ešte podliať, ak chceme viac šťavy), potom odokryjeme. Teraz môžeme pripraviť prílohu, lebo sme tak pol hodinky od dokončenia. Odporúčam ryžu :)
- 9
Po 15 minútach od odokrytia vyzerá asi takto...
- 10
Teraz posypeme poriadnou hrsťou nasekanej petržlenovej vňate a necháme ešte 15 minút dopiecť.
- 11
A hotovo! Nám najviac chutí s ryžou - výborná, keď sa premieša s kukuricovo-hráškovo-hrozienkovým mixom. Dobrú chuť! :)
- 9
@martamm Veru nájde sa tam všeličo, na prvý krát ani u nás Tamara veľmi neprerazila - pôvodne ide navrch tuším aj smotana, no, skrátka, neohúrila, ale práve kvôli tým hrozienkam a peknej zmeske "zrní" dostala druhú šancu. Odvtedy je bez smotany a stále sa k nej vraciame :)