Kuracie prsia
Kuracie prsia

Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou fotorecept

Marián Filo
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 15. februára 2021
Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

4 ks
20 g
Plnený ananás:
2 ks menšie
8 ks
20 g
Karamelová omáčka:
100 g
20 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán. Plameň stíšime, pridáme maslo s rozmarínom a prsia ním polievame. Odstavíme a prikryjeme.

    Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Karamelová omáčka: Na hlbšiu panvicu vysypeme cukor a pripravíme tmavší karamel. Zalejeme ho pomarančovou šťavou a redukujeme varom asi 10 minút. Nakoniec pridáme maslo, ktoré omáčku zjemní.

  3. 3

    Pripravíme ovocie. Jahody umyjeme. Ananásy rozrežeme na 2 polovice, vyrežeme dužinu a nakrájame ju na kocky. Na panvici rozpustíme maslo a chvíľu v ňom prehrejeme všetko ovocie.

  4. 4

    Kuracie prsia nakrájame na plátky.

    Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ovocie vložíme naspäť do rozrezaného ananásu, naň poukladáme kuracie prsia a prelejeme karamelovou omáčkou.

    Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Stále som si nezvykla (a už ani nezvyknem) na kombináciu mäsa a ovocia, dokonca aj na kompót k mäsovému pokrmu. U nás jedine kyselé, tak to mám od detstva doma.
nephilim
@evanaaa kombinácia ovocie+mäso mi chutí. Ale. Toto je ananás. Jahody. Ríbezle. Černice/ostružiny. Kivi. Banán /asi/. Čiže ovocný šalát+štyri podvyživené plátky kuraciny.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia