Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou fotorecept
Marián Filo
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 15. februára 2021
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 15. februára 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán. Plameň stíšime, pridáme maslo s rozmarínom a prsia ním polievame. Odstavíme a prikryjeme.
-
2
Karamelová omáčka: Na hlbšiu panvicu vysypeme cukor a pripravíme tmavší karamel. Zalejeme ho pomarančovou šťavou a redukujeme varom asi 10 minút. Nakoniec pridáme maslo, ktoré omáčku zjemní.
- 3
Pripravíme ovocie. Jahody umyjeme. Ananásy rozrežeme na 2 polovice, vyrežeme dužinu a nakrájame ju na kocky. Na panvici rozpustíme maslo a chvíľu v ňom prehrejeme všetko ovocie.
- 4
Kuracie prsia nakrájame na plátky.
- 5
Ovocie vložíme naspäť do rozrezaného ananásu, naň poukladáme kuracie prsia a prelejeme karamelovou omáčkou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu