
Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...

Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...

Vajíčko, mäsko a šošovička
Šošovicu preberieme, opláchneme a na 1 hodinu namočíme do studenej vody.

Plnené zapečené paradajky
Tak dodržujete piatok bez mäsa tak mám pre vás tip. Ak si ryžu sami dopredu pripravíme tak...

Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...

Kalamáre v grepovo-vínnej omáčke ŠERY
Všetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, ...

Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...

Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...

Chrumkavé kúsky mäsa
Ak máte chuť na rezeň, no nechce sa vám vyprážať, tak treba rozohriať rúru a...

Hubové halušky
Sušené huby necháme hodinu odstáť vo vode. Potom túto vodu osolíme a huby v nej povaríme...

Oščadnicky polesník s omáčkou
Tento recept je trošku náročný na čas, aby všetko bolo teplé na tanieri, ale stojí...

Živánska z kapra
Je tu jar, príroda sa prebúdza, práca na záhrade volá. V sobotu sme aj my zobrali hrable...

ŠPARGLA (chřest) a palacinka
@jerica ponúkam moju verziu , je jednoduchá k dostupnosti surovín, práve som dokončila obedík ,...

Pappardelle s avokádovým pestom
Vyskúšajte, aké jednoduché a chutné môže byť varenie so Smotanou na varenie Extra 15%. Tento...

Grilovaná ryba na mrkvovom pyré
Rybu umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Grilujeme na rozpálenej panvici na...

Kysnuté pufky so zemiakmi a údeným syrom
Inšpirácia z maďarského blogu gabicsek. hu Sú to také prázdne buchty zo zemiakovo-syrového cesta, pripomínajú pagáče...

Anglická panvička
"Tak, čo si mi dneska dobré ukuchtila?" nazízam pod pokrievku po príchode zo školy. "Anglickú...

Zapekaná brokolica
Zapekaciu misku vymastime maslom. Nan ulozime ruzicky brokolice. V hrnci si pripravime besamel, ktory...

Pražma kráľovská
Zo zemiakov si spravíme pyré, do ktorého pridáme rozmixované Sandrine paradajky a dochutíme soľou a korením....

Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom
Keď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa,...

Jogurtová lahôdka bez mlieka
Dezert pripravený z rastlinného pohánkového jogurtu, ktorý je vhodný pri laktózovej intolerancii a alergii na bielkoviny...

Ostrá pečeň v bramboráku
Už se vám někdy stalo, že jste si vyndali večer maso a ráno zapoměli, co...

Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...

Lososové kúsky v pivnom cestíčku
Dnes som pre návštevu pripravila po včerajšej husacinke, ľahký , jednoduchý obed, ktorý som...

Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...

Hrachovo-zelerová nátierka (vegan)
Blesková nátierka, keď nemám poruke predvarené strukoviny. Základ z hrašky môžeme použiť ako základ odľahčeného...

Plnené stehná s hlivovou plnkou
Dnes ma tak napadlo, že na obed urobím trošku netradične plnené stehná. Hneď sa po nich zaprášilo....