Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov fotorecept
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem už spomenutej treščej pečene ju tvoril šalát z reďkovky Zobraziť celý popisDnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem už spomenutej treščej pečene ju tvoril šalát z reďkovky daikon okorenený zrniečkami černuchy, ryža a omeleta na japonský spôsob s mladou cibuľkou, doplnená nakladaným zázvorom a riasou wakame.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pripravíme si suroviny.   
- 
                                                    2
                                                    Treščiu pečeň vyberieme z konzervy a necháme na sitku, aby odkvapkal prebytočný olej.   
- 
                                                    3
                                                    Šťavu z pomaranča dáme do rajničky, pridáme nastrúhaný zázvor, pretlačený malý strúčik cesnaku a na miernom ohni odparíme tak, aby nám z pôvodného objemu zostala asi štvrtina. Do skoncentrovanej pomarančovej šťavy pridáme šťavu z polovice limetky a 3 polievkové lyžice sójovej omáčky.   
- 
                                                    4
                                                    Citrusovú marinádu vychladíme, do každej mištičky dáme polovicu treščej pečene a zalejeme ju polovicou marinády. Odložíme na 30 minút do chladničky.   
- 
                                                    5
                                                    Medzitým očistíme a postrúhame reďkovku daikon, mierne ju posolíme a dochutíme hnedým cukrom a ryžovým octom. Napokon pridáme opláchnuté černuchové semiačka a premiešame. Uložíme do chladu.   
- 
                                                    6
                                                    Na panvici zohrejeme olej, dve vajcia vyšľaháme dopenista, dochutíme troškou rybacej omáčky a nalejeme na panvicu s rozohriatym olejom. Posypeme nadrobno pokrájanou mladou cibuľkou a upečieme omeletu, ktorú zatočíme ako palacinku a pokrájame na približne dvojcentimetrové kúsky. Rovnako urobíme aj druhú omeletu.   
- 
                                                    7
                                                    Marinovanú treščiu pečeň vyberieme z chladničky, ozdobíme kúskami mladej cibuľky a kúskom limetky,   
- 
                                                    8
                                                    uvarenú ryžu a reďkovkový šalát tiež naservírujeme do malých mištičiek   
- 
                                                    9
                                                    a podávame spolu s omeletou, ktorú servírujeme na osobitnom tanieriku, spolu s nakladaným zázvorom a riasou wakame.   
- 
                                                    10
                                                    Takto spolu tvoria tieto jedlá kompletný obed alebo večeru, ale omeletu, marinovanú treščiu pečeň i reďkovkový šalát môžeme podávať aj jednotlivo, ako chuťovky či predjedlá v rámci drobného pohostenia. Dobrú chuť. 


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


www.labuznik.cz/recept/argentinske-maso-chimichurri/...
www.labuznik.cz/recept/zelena-omacka-chimichurri/...
www.receptyonline.cz/recept--omacka-chimichurri--11380.html...
krabicky pecienok mavam poruke v spajzicke, pretoze to je moja lahodka #1 a vzdy najradsej len tak klasicky s cibulkou, citronom a cerstvym chlebikom.
takto prevedena vyzera famozne, urcite ohurim samu seba...