Vaječná omeleta

alzbetty - fotkaalzbetty, 22. júla 2014
Vaječná omeleta
Foto: alzbetty

Omeletka sa trochu potrhala, ale to nevadí, aj tak je veľmi chutná :) namiesto dyne sa dá kľudne použiť cuketa, brokolica či špenát, vhodnou prílohou sú zemiaky varené v šupke, pečivo alebo jeme len samostatne :)

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 kúsok
 hrsť
1 strúčik
1-2 ks
1 PL
3 ks
 (čerstvé alebo sušené)
1 lístok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dyňu ošúpeme, nakrájame na tenko a spolu s očistenými nakrájanými strúčikmi dáme dusiť do vody. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, citrónovú kôru a šťavu podľa chuti. Dusíme úplne domäkka.

  2. 2

    Vajíčko rozšľaháme s minerálkou, soľou, korením a nakrájanou bazalkou. Vylejeme na panvicu s olejom, hore naukladáme nakrájané cherry paradajky a opečieme z oboch strán.

  3. 3

    Omeletu podávame s dusenou dyňou a vhodnou prílohou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
A prečo nie.Ako inšpirácia dobré.Ďakujem za recept.