Študentský hummus

1000thwindow - fotka1000thwindow, 27. marca 2015

Ako dôkaz, že aj bez indického chleba a tahini pasty vie byť hummus lahodný :)

Suroviny

1 hrnček
2 hrnčeky
2 strúčiky
 štipka
1 PL
1 PL
2 PL
 štipka
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cícer namočíme (ideálne na noc) do vody, necháme vsiahnuť vodu, zvyšnú vodu pred uvarením zlejeme a v novej potom varíme, kým nezmäkne - tých 30minút.

  2. 2

    Uvarený cícer vysypeme do mixéra, zalejeme ho vodou (asi 1cm nad úvoreň cíceru, ťažko sa mixuje) a zmixujeme spolu s olivovým olejom, pokrájaným cesnakom a citrónovou šťavou do hladkej hmoty. Potom dochutíme horčicou, bylinkami, rascou a olivami spolu aj s vodou z olív, dá hummusu výbornú chuť a netreba už soliť. Podávame podľa chuti - my s celozrnným chlebíkom a uhorkou :))

    Študentský hummus  - obrázok 2

Diskusia k receptu

bubaya
Cícer je sám o sebe dobrý, nemusí nevyhnutne byť s tahinou. Ale prečo práve s indickým chlebom, prečo nie s pitou, alebo pidou?
1x safran
1000thwindow
pita, pida, indický chlieb - to je jedno, v podstate to bolo myslené tak, že túto formu si môže pripraviť úplne každý s výbavou typickej slovenskej špajze :))
methi
Su to sice dve, ale mne je to jedno :) Tiez mam hummus rada na chlieb. A ak nie je tahini pasta, ja zmixujem trocha vopred namocenych kesu orechov s trochou vody a pouzijem miesto tahini. Je to super :)
matysek
Zdravím přátelé jsem z Moravy rád bych se zeptal co je ten cicer nikdy jsem to neslyšel. Dík za odpověď.
jozka2
Humus?Skor by som to nazvala cicerova pomazanka,nie len tahini ale aj dalsie zlozky su ine ako olivy,horcica.Kto nepozna humus vysvetli si to,ze humus ma take zlozenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia