Plnené zemiaky so šmakounom fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 14. marca 2011

Ľahký variant plnených zemiakov.

Suroviny

12 ks
20 g, lesné sušené
100 g
1 ks
1 - 2 ks
150 ml
2 ks
60 g
250 g
 a korenie podľa chuti
3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Žemle nakrájame a zalejeme mliekom.

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Deň vopred namočené sušené huby uvaríme. Potom ich scedíme.

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu pokrájame najemno a na rozpálenom oleji ju necháme zosklovatieť.

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na kusky nakrájaný šmakoun a uvarené huby. Pražíme na miernom ohni.

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme v mlieku napučané žemle, osolíme, okoreníme. Zalejeme rozšľahanými vajiíčkami. Miešame kým nevznikne hustejšia praženica.

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K praženici pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Surové zemiaky očistíme a ostrou lyžičkou vyberieme vnútro. Do každého zemiaku vložíme kúsok ementálu

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a naplníme vajíčkovou hmotou.

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemiaky uložíme do vhodnej nádoby

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a zalejeme smotanou (ja som ju ochutila bylinkovou soľou). Nádobu prikryjeme a v dobre vyhriatej rúre dusíme do zmäknutia. Na záver ešte necháme zemiaky odokryté dopiecť cca 10 minút.

    Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

hviezdickaz
Pekny recept,povedz mi ale, preco sa musia susene huby namacat den vopred? Ja som totiz bola v tom,ze ich staci len uvarit a nie aj macat. Ukladam ;-)
jody
Hm, co je prosim smakoun? Nejaky druh salamy?
tonicka53
ujo googl hovorí :
Šmakoun údený
Šmakoun je unikátnym výrobkom z vaječných bielkov so širokým uplatnením vo Vašej kuchyni. Jeho jemná a lahodná chuť pripomína krehké kuracie mäso. Vďaka vysokému obsahu kvalitných bielkovín, žiadnemu tuku a cholesterolu sa šmakoun hodí ako náhrada alebo doplnok mäsa. Pri príprave pokrmov v mnohom predčí kuracie mäso a možno ho tiež rovnako upravovať napríklad ako vyprážaný rezeň, zmes na spôsob číny, prírodné plátky a pod. Vďaka svojej veľmi nízkej kalorickej hodnote (iba 60 kcal v 100 g)
asi tak :-)
garanco
Tak som zas múdrejšia o šmakoun, ibaže som to v obchode ešte nevidela. Zemiačky vyzerajú fajnovo, len ich urobiť!
ampara
Ja som tiež nevedela,čo to je šmakoun, hoci ho mám doma v chladničke. Kúpila som ho v Kauflande a volá sa to "EGGCHEESE". Majú údený aj neúdený a je to v chladiaku.
hannah22
veľmi podnetný receptík, šmakoun používam na chlebík na raňajky namiesto mäska a podobne, podobnú verziu varievam s tofu, ale toto ma inšpiruje na nový pokus už sa teším.... :))
evanaaa
Hviezdicka, nemusíš máčať huby tak dlho, ale aspoň pol hodiny pred tým, ako ich ideš variť.
evanaaa
Na šmakouna som ešte nenatrafila, ale v tom Kaufland sa podívam, možná majú a ani o tom neviem. Zemiaky plnené som robila raz, ale aj keď boli predvarené, mala som čo robiť, aby som ich vydlabala, ruka ma bolela. Asi to boli A-čka. Druhý krát ich viac povarím, alebo pozriem, aký typ sú.
evilauri
@hviezdicka1 a na kolko stupnov tie zemiacky pecies? My davame do rury teplovzdusnej a na 200 stupnov sa plnka pripalila :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia